Dezvăluiri despre clujeanul Mircea Pop, ajuns șeful Companiei de Autostrăzi: Umbla cu valiza plină cu dolari VIDEO


Un fost colaborator al lui Mircea Pop a dezvăluit cum actualul director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România umbla cu valiza plină cu dolari ”pentru că a rămas fătă bani”.

Omul a fost cel mai tânăr șef de șantier în Libia. Eu când a venit aici la noi (n.red. la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj) zice ”Du-te mă și adu niște bani să schimb că nu mai am lei”. I-am adus un diplomat așa de dolari cu care a venit de acolo. Numai că lumea repede ”Are casă la Mediterană”, n-are că a zis că acolo e si fiica-sa. Acum l-au numit la CNADNR manager gereral”, a povestit un apropiat de-al lui Mircea Pop.

Laboratorul (n.red. fima DP Consult) a fost aici sus unde a fost Universitatea Tehnică și apoi s-a mutat în Apahida. E la București din 1997 de când a plecat de aici. A plecat la București...”, a mai spus respectivul bărbat.

Mircea Pop, a fost până în 2008 director adjunct la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), de unde a plecat și și-a făcut firma DP Consult, care a proiectat și lucrările de susținere de la centura Vâlcele - Apahida, care s-a surpat de mai multe ori.

Soția lui Mircea Pop, Mariana Pop, sefa Laboratorului de calitate al DRDP Cluj, instituție subordonată CNADNR și care controla lucrările de la centura Vâlcele - Apahida, dețin impreună o avere impresionantă pentru niște bugetari.

Mircea Pop a avut și legături strânse cu lumea politică, fiind consilier al lui Adrian Nastase in 2000 - 2004, adică în perioada in care s-a pus la cale constructia Autostrazii Transilvania, un eșec pe toate planurile până acum.

Soții Pop dețin trei mașini: un Mini Cooper din 2006, cu un preț de circa 20.000 de euro, un Mercedes SL din 2006, care valorează între 100.000 și 125.000 de euro, și un Jaguar XF din 2010, în valoare de 60.000 de euro.

În privinta caselor, soții Pop se "laudă" cu o vilă de 210 metri pătrați în Cluj-Napoca, în valoare de 250.000 de euro, o casă de vacanță la Băișoara, și una la Poiana Brasov, de 200 de metri pătrați, ultima construită în 1997. Bijuteria coroanei este vila de 165 de metri pătrați cumpărată în Massarosa, Italia, care ar valora pe piață 200.000 de euro.

La categoria bunuri de preț, soții Mariana și Mircea Pop au ceasuri și bijuterii în valoare de 25.000 de euro, economii în banci de circa 650.000 de lei și acțiuni la Banca Transilvania în valoare de 1.250.000 de lei.

Veniturile celor doi au fost, în 2010, de 283.608 lei, iar averea totală se ridică la un milion de euro.

Mircea Pop a spus ca el este numai de 6 luni actionar la firma DP Consult, iar, despre averea adunata, ca intotdeauna "vor fi suspiciuni".

 

Prințul BUGETARILOR din Cluj, ajuns șef peste autostrăzi! Mircea Pop a "căpuşat" toate marile proiecte de infrastructură

Comentarii Facebook