Dezbaterea pentru functia de prefect al studentilor din UBB Cluj, anulata cu scandal si acuzatii de sabotaj


Organizatorul dezbaterii cu cei trei candidati la functia de prefect al studentilor din UBB Cluj a anuntat ca evenimentul este anulat, fiind "subminat" de unele interese din universitate.

Dezbaterea trebuia sa aiba loc vineri, 23 martie, de la ora 11.00. "Datorita unei interventii extrem de interesante, candidatii pentru functia de Prefect al Studentilor si-au retras confirmarea prezentei la dezbaterea publica, aparent datorita implicarii fostului student prefect, iar ca rezultat al acestor evenimente am fost obligati de circumstante sa anulam conferinta.

Absurditatea unei astfel de situatii face ca aceasta scena sa dobandeasca un aspect tragic-comic: noi, ca organizatie non-guvernamentala, independenta de Universitatea Babes-Bolyai, am incercat sa cream un cadru obiectiv in vederea prezentarii proiectelor manageriale ale candidatilor in fata cadrelor academice, a institutiilor de presa, a organizatiilor studentesti si a studentilor senatori din Universitate. Asadar, aceasta conferinta a fost anulata in considerarea ideii pe care domnul Andrei Ciubuc a sustinut-o si anume aceea ca o alta dezbatere sa fie organizata in cursul saptamanii viitoare de catre Consiliul Studentilor Universitatii Babes-Bolyai. Asadar, ajungem in situatia "logica" in care anulam ceva perfect valabil si bine organizat pentru motive stiute doar de catre fostul prefect", a declarat organizatorului dezbaterii, Dragos Ionut Onescu, presedintele ODAS.

Prefectul studentilor, Andrei Ciubuc, a declarat ca a aflat ca este invitat la aceasta dezbatere din presa si ca organizarea a lasat de dorit. "Eu am aflat despre dezbaterea si despre participarea mea din presa, chiar de pe Stiri de Cluj. Nu ma anuntase nimeni despre o dezbatere. Joi seara intre 17.00 si 19.00 am discutat cu organizatorul, dar el mi-a spus ca a anuntat actiunea in presa, fara a se gandi sa ma sune ca sa ma invite. Eu am unele obligatii stabilite inca de la inceputul saptamanii si nu imi poate face el programul de pe o zi pe alta", a declarat Andrei Ciubuc.

Alegerile pentru functia de prefect al studentilor din UBB Cluj vor avea loc in 29 martie.

In cursa sunt trei candidati: Mihail Bud, student senator de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Mark Torok, student senator de la linia germana, si Botond Talpas, student senator de la linia maghiara si presedintele Organizatiei studentilor maghiari din Cluj.

 

Dezbatere pentru alegerea prefectului studentilor UBB Cluj

Comentarii Facebook