Dezastru pe un drum care leagă judeţele Alba şi Cluj, după reabilitarea din toamnă. Localnică: „Mulţumim pentru gropi, noi am făcut plantaţie de brazi”


Drumul Transursoaia – DN1 R, care face legătura între comuna Horea, judeţul Alba, şi Beliş, judeţul Cluj, peste munte, s-a umplut de gropi. Drumul arată dezastruos, deşi a fost abia reabilitat în toamnă. Localnicii din cele două comune au reacţionat şi au plantat brazi în aceste gropi.

Mulţumim DN1 R Drumurilor Naţionale pentru gropi, noi am făcut plantaţia, comuna Horea şi comuna Beliş s-au unit pentru a face o nouă plantaţie!”, potrivit unei postări de pe grupul  Facebook INFO TRAFIC jud. CLUJ.

Potrivit sursei citate, drumul a fost reabilitat în toamna trecută, dar imediat după reparaţii, au apărut şi problemele. „Gropile au dispărut, dar au rămas denivelările”, spuneau atunci oamenii. Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj a promis remedierea lor şi a dat vina pe traficul greu, care se desfăşoară pe acolo. Totuși, drumul este închis în cea mai mare parte a iernii ca urmare a cantităţii mari de zăpadă din zonă. 

Transursoaia porneşte din localitatea Albac, din DN75, şi urcă până la o altitudine de 1300 de metri, până în Huedin, unde se intersectează cu DN1.

Foto: Info Trafic Jud. Cluj, Elena Olar

Comentarii Facebook