Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. La ce să ne așteptăm în următoarele două săptămâni


Ciar dacă în primele zile ale săptămânilor de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru perioada din calendar, după data de 20 aprilie, soarele ne zâmbește câte puțin, iar temeratura din termometre va crește, lăsându-ne să ne bucurăm de o vreme plăcută de Paște. 

În Transilvania 

În primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8-9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va crește treptat și va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 și 25 aprilie, apoi vremea se va răci, astfel încât până la sfârșitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie.

Media minimelor în primele două nopți se va situa în jurul valorii de -4 grade, apoi va crește până spre 4-5 grade în 26 aprilie. Ulterior datei de 26 aprilie media minimelor va scădea până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 19 și 20 aprilie și în intervalul 24 aprilie- 1 mai.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece în primele 4 zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0...2 grade. Ulterior datei de 21 aprilie vremea se va încălzi ușor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade în perioada 23- 27 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî ușor 6 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media minimelor va crește treptat de la -8...-6 grade în intervalul 18-20 aprilie spre valori de 2 grade în intervalul 25 - 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 18 - 20 aprilie, apoi în intervalul 24 aprilie - 1 mai.


Comentarii Facebook