Detalii despre eleva care a căzut de la etajul al treilea al Colegiului ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca. A vorbit înainte cu mama ei la telefon!


Fetița de 13 ani, eleva Colegiului Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca, ar fi vorbit la telefon cu mama ei, înainte de a se arunca de la etajul al treilea al școlii. Incidentul care a șocat opinia publică s-a petrecut joi, 16 martie, în jurul orei 10.00, la cunoscutul Colegiu din centrul Clujului, de pe strada Avram Iancu. Elevii erau în ”Săptămâna Altfel” și aveau programată o excursie la un Muzeu. 

Fetița era singură în clasă, s-a urcat o dată pe pervazul geamului, apoi a coborât a tastat sau vorbit la telefon, iar apoi s-a aruncat. 

Colegii fetei spun că, înainte, ar fi avut o conversaţie la telefon cu mama ei. Fata a fost găsită prăbuşită la pământ de asistentele medicale ale şcolii şi a fost transportată la spital cu fractură de coloană, scrie Observatornews.ro.

Clasa în care este fetița avea programată, joi dimineața, o vizită la Muzeul de Mineralogie și Roci din cadrul UBB Cluj. Toți mcolegii erau în fața școlii, dar fetița nu a fost de găsit. profesoara a sunat-o de două ori pe telefonul mobil, dar eleva nu a răspuns, iar apoi grupul a plecat în excursie. 

În jurul orei 10.00, medicul școlii l-a sunat pe director, pentru a-i spune că o fetiță a căzut de la etaj.

Directorul Colegiului, Horațiu Bota Popa, a explicat pentru Știri de Cluj ce se vede pe camerele de supraveghere.

Și-au dat întâlnire în fața școlii, iar fetița de 13 ani a lipsit la apel. Colegii ei au spus că au văzut-o în școală, iar diriginta a sunat-o pe elevă pe telefonul mobil. A sunat de două ori, dar nu a răspuns. Grupul de elevi a plecat spre Muzeu, iar ulterior medicul școlii m-a sunat că o fetiță a picat de la etajul al treilea, pe o copertină din cupru, iar de acolo pe iarbă, de la încă un metru. Am sunat la 112 și fetița a fost preluată de SMURD”, a precizat directorul Horațiu Bota Popa.

Directorul a verificat imaginile pentru a vedea ce s-a întâmplat. ”Nu putem să ne pronunțăm dacă a alunecat sau ce s-a întâmplat. 

Pe imagini se vede cum a urcat pe pervazul geamului de două ori. O dată a coborât și a mers la telefon, unde a dat niște mesaje, iar apoi s-a urcat pe pervaz din noi și nu se știe ce s-a întâmplat”, a mai spus directorul Colegiului. Cert este că a doua oară fetița a căzut în gol, fără a se ști dacă s-a aruncat sau a alunecat. ”Acest lucru îl va stabili ancheta poliției. Eu pot vorbi numai despre cele constatate de noi. Fetița nu avea ce căuta în clasă. Ea trebuia să fie alături de cei aproape 30 de colegi ai ei”, a mai spus directorul Horațiu Bota Popa.

Colegii elevei ar fi spus că aceasta avea certuri cu mama ei. ”Potrivit colegilor, minora ar fi avut, în ultima perioadă, mai multe certuri cu mama ei”, a mai precizta directorul.

Daniela Drăghici, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca, a declarat că ”fetiţa de 14 ani adusă pentru evaluare în cursul dimineţii după o cădere de la aproximativ 10 metri este cu fractură de coloană vertebrală şi a fost transferată la clinica neurochirurgie taie, dar conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator”.

Imaginile sunt acum la poliție, care va stabili ce s-a întâmplat. 


Comentarii Facebook