Marti 7 Februarie

Descindere la Cluj! Polițiștii au destructurat un grup de hoți specializați în furturi de locuințe VIDEOPolițiștii clujeni, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au reuşit destructurarea unui grup infracţional, specializat în furturi din locuinţe.

Poliţiştii clujeni au reuşit destructurarea unui grup infracţional, format din 5 persoane, specializat în comiterea de furturi din locuinţe, prin folosirea unor calităţi mincinoase (angajaţi ai regiei de apă/gaz)”, informează reprezentanții IPJ CLuj.

Doi dintre susțecți, în vârstă de 37 şi 39 de ani, din Cluj, au fost depistaţi de poliţişti la data de 2 februarie a.c.. În jurul orei 14:00, aceștia au fost opriţi de către poliţişti, în trafic, pe raza localităţii Gilău, imediat după comiterea unui furt din locuinţă.

Cei doi, ar fi pătruns într-o locuinţă din Cluj-Napoca, folosindu-se de calităţi false. În acest context, ar fi profitat de neatenţia părţii vătămate şi ar fi sustras circa 6.000 de lei, sumă găsită asupra lor la momentul depistării.

În urma probatoriului administrat, unul dintre cei identificaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, stabilindu-se că ar mai fi comis fapte de acest gen.

De asemenea lte trei persoane, care ar face parte din grupul infracţional specializat în furturi din locuinţe, au fost depistate ieri, 11 februarie, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Au fost identificaţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, din judeţul Cluj.

În privinţa acestora, poliţiştii au stabilit că, la data de 11 februarie, folosindu-se de calităţi mincinoase, ar fi comis un furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Alba Iulia.

Astfel, în jurul orei 18:30, autoturismul cu care se deplasau cei bănuiţi de comiterea infracţiunii, a fost interceptat şi blocat în trafic, pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca. Întrucât persoanele din autoturism nu au colaborat la solicitarea poliţiştilor, refuzând să deschidă portierele ori să coboare din autoturism, s-a intervenit în forţă.

VEZI AICI - Mascații au imobilizat infractorii pe Calea Turzii - FOTO

Asupra acestora, şi în autoturism, au fost găsite bunuri (circa 2.000 de lei, portmonee, telefoane mobile, laptop, etc.) a căror provenienţă urmează a fi clarificată, întrucât există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din activităţi ilicite.

Poliţiştii clujeni continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Comentarii Facebook