Demisia lui Boc, anuntata azi de Basescu? Tolontan a publicat un posibil discurs al presedintelui


Discursul lui Traian Basescu de astazi este cel mai asteptat eveniment al zilei. Seful statului a anuntat marti ca va avea o "intrevedere" cu poporul, iar unii spun ca ar putea anunta demisia lui Boc.

Jurnalistul Catalin Tolontan a publicat un posibil discurs al presedintelui:

 

Basescu a rupt tacerea dupa 12 zile de proteste! Presedintele a atacat opozitia

 

"Dragi romani,

Popoarele isi aleg conducatorii, dar nu-si pot alege timpurile pe care le traverseaza.

Noi, romanii, nu am cautat si nici nu am provocat aceasta criza economica. Noi, romanii, nu am dorit si nici nu am ezitat sa ne confruntam cu cea mai mare incercare financiara prin care trec statele lumii de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. insa adevarata putere a oamenilor se arata atunci cind apar aceste momente si la inaltimea lor trebuie sa ne ridicam.

in ultimii doi ani, Romania a facut eforturi pentru a-si pastra stabilitatea economica. intr-un climat de anxietate financiara si de nesiguranta in intreaga lume, Guvernul a incercat si a reusit sa ia masuri care sa sustina speranta in economie.

Astazi, avem stabilitate, avem un control al datoriilor, avem o usoara crestere a Produsului Intern Brut si avem o incredere a investitorilor si a pietelor externe.

M-am gindit indelung si serios, in aceste zile, asistind la nemultumirile miilor de romani din pietele oraselor. Am privit cererile oamenilor care au iesit in strada in aproape intreaga tara. Am ascultat si cererile milioanelor de romani tacuti, la fel de bine intentionati ca si cei din strada.

Guvernul spune, pe buna dreptate, ca inaintam intr-o directie corecta. Oamenii spun, pe buna dreptate, ca traiesc prost.

Noi, politicienii care ne-am angajat sa administram tara si sa oferim generatiilor copiilor si nepotilor nostri un viitor, sustinem ca lucrul suprem realizat in acesti ani grei este stabilitatea. Dar exista, intr-o democratie,  ceva mai important decit stabilitatea. Mai importanta este viata oamenilor, vital este felul in care ei traiesc si, peste toate, domneste vointa lor".

Comentarii Facebook