Basescu a rupt tacerea dupa 12 zile de proteste! Presedintele a atacat opozitia


Presedintele Traian Basescu a facut primele declaratii publice de la declansarea protestelor care ii cer demisia. Seful statului a atacat opozitia.

Declaratiile au fost facute la ceremonia de numire in functie a noul minitru de externe, Cristian Diaconescu.

"Aveti o misiune grea, dupa aspectele televizate aproape imposibila, aceea ca Romania are forta sa continue. Acesta va trebui sa fie principalul mesaj pe care sa-l transmiteti omologilor dvs. din UE, de peste Atlantic si nu numai. Se observa o veselie a demolarii. Probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi si nu pot sa nu observ camesajul domnului Iliescu, care aproape de pe masa de operatie transmitea ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dansul inca n-a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revolutie.

Ii vedeam pe Antonescu si pe Ponta care sustin demisie presedinte, demisie Guvern, demisie parlament, adica o Romanie neguvernata. Vedeam fosti colonei in Armata Romana, manifestand viguros impotriva a ceea ce s-a facut pana astazi pentru redresarea Romaniei si foarte adevarat am vazut in aceste ultime doua saptamani romani pe buna dreptate nemultumiti pentru care va trebui si mai multa explicatie si solutie.

Am vazut televiziuni ale unor fosti turnatori din Securitate promovand national si international dezastrul din Romania. Este obiectivul unei categorii care se teme si de urmarile legii. De data aceasta, urcandu-se pe un val indreptatit de nemultumire al oamenilor care au trecut in paralel atat printr-un proces dur de ajustari structurale necesare pentru ca Romania sa poata merge inainte. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca Romania sa se intoarca la inceputul anilor '90 posibilitatea sa se urce pe valul nemultumirii populare.

Este o nemultumire pe care o stiu din 2009. Sunt un presedinte care a castigat alegerile in conditiile in care se reduceau cate patru zile de plati de salarii pentru toti bugetarii in noiembrie si decembrie 2009. Aveti o misiune extrem de dificila, aceea de a recunoaste nemultumirea oamenilor pe masurile care s-au luat si sa sustineti, cu argumente, ca Romania merge inainte", a spus presedintele Traian Basescu.

Seful Statului a precizat ca "cel mai tare ma socheaza ca mesajul lui Iliescu, Ponta, Antonescu, al asa-numitului lider al societatii civile fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului presedinte al Rep. Moldova, Vladimir Voronin.

Domnule ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine si sper ca cele ce voi clarifica in interventia mea de maine cu romanii sa va poata fi un suport. Va doresc mult succes in mandatul dvs.!", a mai completat Basescu.

Comentarii Facebook