De ce nu cumpără Boc terenul lui Căpușan ca să facă un parc! Ar trebui un parc în IRIS? - VIDEO din DRONĂ


Familia Căpușan așteaptă aprobarea PUZ - ului la ședința Consiliului Local din 6 decembrie, unde va fi dezbătut Planul Urbanistic Zonal pentru un mega ansamblu de pe B-dul Muncii nr. 4-6 - str. Fabricii (front vestic), Ansamblu ”Noroc”.

Terenul era deținut de Novali Massimo, consul onorific al Italiei pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş, care a primit suma de 16 milioane de euro din partea familiei Căpușan, în noiembrie 2017, în mai multe tranșe.

Căpușan s-a dus cu proiectul în Comisia de Urbanism, dorind blocuri de 10 etaje, dar primarul Emil Boc s-a opus. ”Nu vreau să fim cu sacii pe dinafară. Dacă investitorul renunță și vinde proiectul. Nu. Orașul nu se roagă de investitori. Întâi școala, apoi blocurile (…). La masa asta poate veni alt primar, alt investitor. Nu merge așa că faci două blocuri și apoi școala. Trebuie făcute toate la pachet. Să fie clar pentru oricine. Nu mă interesează detaliile, ci calitatea vieții”, a spus Boc.

Pe Bulevardul Muncii vor apărea câteva blocuri de 9 etaje, pe un teren care ar putea găzdui un parc, fiind o suprafață mare și liberă, într-o mare de blocuri. Terenul este situat pe malul Someșului, deci s-ar preta și mai bine pentru o zonă de parc și agrement. 

În schimb, Primăria Cluj-Napoca a făcut un parc, la câțiva kilometri depărtare, pe centura spre Apahida, un parc în pantă, pe deal. Zona este fadă, nedezvoltată, iar viitorul parc ”Pădurea clujenilor” de lângă centura Bulevardul Muncii - Apahida, nici măcar nu are o panoramă, pentru a se justifica realizarea lui pe deal. 

Familia Căpușan va construi blocuri de 9 etaje pe Bulevardul Muncii. Boc a reușit să îi taie un etaj, de formă

Comentarii Facebook