De ce au murit peștii din Arieș? Nu a fost poluare

 

Un raport final al  Administraţiei Bazinale de Apă Mureş arată că mortalitatea piscicolă înregistrată săptămțna trecute pe râul Arieș nu a fost din cauza unei poluări accidentale.

 

Au fost recoltate probe de apă din mai multe secţiuni caracteristice, care au fost analizate de laboratorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba. Totodată, au fost recoltaţi şi puieţi de peşte mort (cca. 10 cm) din zona municipiului Turda şi amonte, până la pragul de fund Moldoveneşti. Cantitatea de peşte mort descoperită la deplasarea în teren a fost redusă. În amonte de pragul de fund nu s-au mai descoperit peşti morţi. 

 

Pe corpul şi branhiile peştilor recoltaţi erau depuse particole fine de nămol, cauza posibilă a mortalităţii piscicole fiind asfixierea mecanică. 

 

Conform rezultatelor analizelor şi investigării fenomenului, cauza producerii evenimentului s-a stabilit a fi căderea unor precipitaţii abundente, în zona bazinului hidrografic al râului Arieş, cu antrenarea de substanţe aluvionare fine de pe versanţi şi din depunerile de pe albie”, precizează Administraţia Bazinală de Apă Mureş

 

Pești morți pe Arieș, la Turda, în urma unei poluări cu ape de mină! Țiganii îi prind cu mâna

Comentarii Facebook