De ce au fost eliberati cei 6 politisti din dosarul "MITA la RADAR"! Motivele sunt INCREDIBILE


Cei 6 politisti de la Rutiera, propusi spre arestare in dosarul "Mita la Radar", au fost eliberati pentru ca fapta lor era de o gravitate "medie".

Cei sase agenti, care lucrau in Biroul Drumuri Nationale din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Cluj, au fost retinuti miercuri, 14 martie, iar in aceeasi zi au fost prezentati in fata judecatorului de la Tribunalul Cluj, cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Magistratii au respins cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj. Judecatorul Marius Lupea a precizat in motivarea deciziei ca faptele celor 6 nu sunt de o gravitate mare si, in plus, au actionat numai pe durata a 2 luni.

"Amploarea faptelor lor a fost relativ redusa, relevata de perioada scurta in care s-a derulat aceasta activitate, aproximativ 2 luni, de numarul redus de acte de luare de mita comise de acestia, intre 2 si 7 astfel de acte de luare de mita, de sumele de bani relativ mici, de ordinul zecilor sau sutelor de lei, pretinse ori aceptate de inculpati pentru a nu proceda la sanctionarea contraventionala a unor contravenienti, persoane care, de cele mai multe ori provoaca acest comportament infractional, prin initiativa de a se "intelege" cu politistii pentru a nu fi sanctionati contraventional, (...) reies probe ca lasarea lor in libertate nu poate prezenta un pericol", precizeaza judecatorul in motivare.

Acesta a mai afirmat ca cei sase politisti au fost pusi la dispozitia IPJ Cluj, astfel ca nu ar avea cum sa comita alte fapte similare.

Judecatorul Lupea a mai precizat ca soferii care se ofera sa dea "sume de bani" agentilor, "prolifereaza acest fenomen infractional" pentru a scapa de sanctiuni sau de ridicarea permisului.

 

Procurorii au precizat in fata instantei ca detin inregistrari audio si video, convorbiri in mediu ambiental intre politistii acuzati de luare de mita, din care reiese intreaga activitate infractionala.

Procurorii au mai spus ca agentii de circulatie primeau sume cuprinse intre 10 euro si 700 de lei, dar chiar si un bax de bere.

 

Politistii din Cluj au luat MITA un BAX de BERE

 

Decizia Tribunalului Cluj a fost atacata cu apel.

 

Citeste si...

Unul dintre politistii din Cluj, retinuti in dosarul "MITA la RADAR", "vedeta" pe Litoral FOTO

DGA Cluj a montat microfoane in radarul politistilor spagari

 

Comentarii Facebook