Curtea de Apel Cluj obligă CNCD să se pronunțe asupra declarațiilor lui Teodosie despre femei


ÎPS Teodosie crede că femeia nu are roluri importante în Biserică pentru că ”ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia nu ar fi născut în dureri”.

O clujeancă cerut în justiție obligarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să se pronunțe în privința celor spuse de ÎPS Teodosie luna mai 2021, la o emisiune radio. 

ÎPS Teodosie despre femeie: Nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce?

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, dacă nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul: ”Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ”În dureri vei naşte fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri", a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Curtea de Apel Cluj a obligat CNCD să se pronunțe pe marginea celor spuse de Teodosie. 

Admite în parte cererea formulată de reclamanta IST în contradictoriu cu CNCD (CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII) şi PT AT (PETRESCU TEODOSIE ARHIEPISCOPUL TOMISULUI). Obligă CNCD să soluţioneze în fond petiţia formulată de reclamanta IST. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune, sub sancțiunea anulării, la Curtea de Apel Cluj”, arată Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook