Curtea de Apel Cluj l-a achitat pe Gicu Gânscă în dosarul manipulării Bursei

 

Curtea de Apel Cluj a dipsus în urmă cu câteva minute achiatarea omului de afaceri Gicu Agenor Gânscă acuzat de infracţiunea de manipulare a pieţei de capital în formă continuată.

 

Prin acea sentinţă au fost achitaţi şi ceilalţi inculpaţi Nila Rareş Doralin, Oprean Ana-Maria, Dascal Sergiu Dan şi Baboş Ionuţ Horea, judecaţi pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital în formă continuată şi fals informatic.

Cele 5 persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT, in urma cu 3 ani. Omul de afaceri Gicu Gânscă, patron al firmei Grup 4 Instalaţii a preluat o firmă din municipiul Bistriţa pentru că a plătit la Bursă un preţ modic. Procurorii susţineau că Gicu Gânscă cu ajutorul lui Nila Rareş, directorul firmei de brokeraj a Băncii Transilvania a manipulat Bursa şi a reuşit să cumpere acţiuni la societatea din Bistriţa la un preţ mai mic decât cel am pietei.

In acest dosar a fost pomenit si Paul George Buta, fiul fostului judecător Gheorghe Buta, ex-preşedinte al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, preşedinte al Curţii de Apel Cluj (cea care va judeca dosarul) şi membru în CSM.

El s-a pensionat inexplicabil pe 1 iulie 2010, pe când se vorbea că ar putea deveni ministru al justiţiei. Alături de fiul fostului judecător mai este audiată şi soţia magistratului, Mariana Buta, notar public.

Dosarul a bătut pasul pe loc timp de 1 an de zile, timp în care a fost trimis la Curtea Europeană de la Luxemburg, pentru ca magistraţii să-şi exprime părerea dacă se poate vorbi de manipulare sau nu.

Comentarii Facebook