Miercuri 24 Aprilie

Curtea de Apel Cluj anulează starea de alertă și obligativitatea certificatului verde


Printr-o nouă sentință, Curtea de Apel Cluj a anulat hotărârea de Guvern din decembrie, prin care s-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României.

Avocații MARIN GABRIEL OVIDIU, KAPCZA MIKOLT KRISZTINA și ITU SILVIU au cerut anularea şi suspendarea actelor administrative cu caracter normativ HG 1242/08.12.2021.

Respinge ca lipsită de obiect excepţia de inadmisibilitate a cererii de ordonanţă preşedinţială ca urmare a transformării cererii în cerere de drept comun. Respinge excepţia lipsei de interes a reclamanţilor. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocate din perspectiv lipsei plângerii prealabile. Admite în parte acțiunea formulată de reclamanţii MGO, KMK şi IS în contradictoriu cu Guvernul României și M.A.I. Anulează H.G. 1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă”, se arată în sentința pe scurt a Curții de Apel Cluj, din 5 ianuarie 2022.

Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr. 1242/8.12.2021, prin care s-a prelungit starea de alertă începând cu data de 9 ianuarie 2021, inclusiv restricțiile, limitarea programului de funcționare, purtarea măștii și prezentarea certificatului verde.

Comentarii Facebook