Miercuri 1 Februarie

Un bărbat din Plopilor își terorizează vecinii și autoritățile nu fac nimic: Oare trebuie să ne facem dreptate singuri?- FOTO


Un bărbat din Plopilor își terorizează vecinii de ani de zile și autoritățile nu fac nimic. ”Oare trebuie să ne facem dreptate singuri?”, aceasta este întrebarea locatarilor zonei. 

Ultima dată, luni, 3 ianuarie 2022, bărbatul din imagini le-a demolat poarta de la casă.

Individul problema de pe Plopilor, unde locuiește în curte comuna cu alții locatari, terorizează din nou prin distrugerea porții de acces în curte. S-a sunat la poliție, secția patru și ei au zis sa sunăm la Primărie, curtea fiind a lor.

S-a sunat și la poliția locală, unde s-a prezentat un echipaj, iar agenții ajunși la fața locului au fotografiat poarta distrusă, cu recomandarea să se facă și plângere către Primărie, prin petiție online.

Oare? Prin câte abateri ale acestui vecin problema să mai trecem, ca cineva să ia măsuri,  pentru potolirea lui. 

Am rugat Primăria, Poliția să ia măsuri, inclusiv la pachet s-a făcut sesizare și încă nimeni nu dă răspuns. Iar el continuă nestingherit cu probleme”, ne-a spus un vecin. 

În noiembrie 2020, vecinii au redactat un protest și l-au trimis Primăriei Cluj-Napoca. 

Oamenii de pe strada Berăriei au inițiat o petiție/reclamație prin care relatează problemele cauzate de vecinul lor. O femeie a fost fugărită și aproape a fost atacată în scara unui bloc. Alți oameni au fost bătuți în iulie și octombrie 2020, cazurile find în atenția Poliției Cluj-Napoca.

De asemenea, cel reclamat a fost surprins marturbându-se în public, ziua în amiaza mare.

De câte incidente și victime este nevoie ca autoritățile să ia măsuri pentru calmarea acestuia, sau internarea lui într-un centru de specialitate. Din câte am înțeles, când trebuie să răspundă penal pentru faptele lui, face pe nebunul, ca să scape, iar după ce este lăsat liber revine la vechile obiceiuri”, se arată în reclamația depusă la Primărie în 23 noiembrie 2020.

Individ periculos liber în Mănăștur. A fost reținut și eliberat pentru tentativă de viol: Nu pot face nimic, dacă nu e vreo infracțiune - FOTO

Știri de Cluj a scris pe larg în aprilie 2020 despre cazul tinerei care aproape a fost violată de acest individ. 

În data de 07.04.2020, în jurul orei 21.00, acest individ urmarea o fata în cartierul Plopilor, unde din cate s-a înțeles de la oamenii din zona unde s-a intamplat incidentul, a încercat sa o violeze, aceasta fiind urmărită până în zona unui bloc, unde, din fericire, fata a reușit sa scape de individ, dar el a continuat sa o urmareasca pana a spart geamul de la intrarea din blocul unde se aflase victima. Oamenii speriați de la fata locului au alertat 112, unde s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție. A fost încătușat și transportat la spitalul de psihiatrie din Cluj, dar, din păcate, a scăpat din nou. Acest individ este cunoscut cu mai multe abateri, însă de fiecare data scapă, ceea ce îi da puteri în comiterea altor infracțiuni. Oamenii din zona Plopilor sunt ingroziti de fiecare data cand il vad. Va rugam sa luați măsuri ca acest individ sa nu mai ranească pe nimeni, și sa va feriți de el”, relata atunci clujeanul.

26 de oameni din Plopilor au semnat petiția/reclamație depusă acum la Primăria Cluj-Napoca. Oamenii au făcut și plângere penală, dar degeaba. Toate aceste eforturi arată că nu avem autorități competente, care să poată lua măsuri clare și ferme în astfel de cazuri. În județ există spitale pentru persoanele suspecte sau care suferă de anumite afecțiuni psihiatrice, unde acestea pot fi evaluate și eventual internate. 

În realitate, autoritățile preferă să închidă ochii, iar dacă apar probleme nu știu cum să pară că nu au nicio vină. 

Comentarii Facebook