Cum vrea o clujeancă să ”ușureze” traficul în oraș: Să li se interzică viniturilor să staționeze în oraș



O clujeancă, sătulă de traficul aglomerat din oraș, a propus o soluție radicală pentru a ”aerisi” străzile din Cluj-Napoca.

Aceasta susține că Primăria ar trebui să găseasăc o metodă prin care să le interzică ”viniturilor” să mai staționeze în oraș.

Cand o sa ganditi in folosul clujenilor?cand o sa gasiti o modalitate de a nu mai lasa orasul sa se sufoce,prin prezenta atator vinituri cu autoturisme din alte judete ce an de an vin in oras ca studenti si nu numai si ocupa multe parcari abuziv, neplatind, blocand alei pietonale dintre blocuri, masini de firma, blocand de asemenea.trebuie gasite modalitati de a le interzice stationarea in oras spre folosul clujenilor si a transportului in comun din oras, al traficului.parca s-au nascut in masini, nu mai stiu altceva. in fiecare toamna sosesc in oras 20-30-40 de mii de studenti; din multe judete din tara ; pe putin ,care vin cu propriile masini , nu se mai poate, e total sufocant, sa mai vina si fara , si sa foloseasca mijloacele de transport in comun si sa ne lase pe noi clujenii sa putem parca si circula mai lejer...am ajuns sa ne batem si sa ne certam pe locuri de parcare cu niste vinituri.....ar trebui gasita o modalitate, de a elimina cumva din oras, de prin cartiere, masini din alte judete,ce stau uneori cu anii ; amenzi; taxe; somatii, avertizari de ridicare; etc ; mai putin cu 25-30 de mii de masini e ceva ; neingradind desigur libera circulatie....”,a scris femeia pe domnuleprimar.ro.

Totuși, reprezentanții Primăriei i-au transmis că așa ceva nu este posibil.

Municipalitatea nu poate face diferentiere intre clujeni si cei care vin in vizita la Cluj-Napoca si nici nu ar fi corecta o astfel de discrepanta. Fiecare cetatean este liber sa circule cu ce doreste, iar Primaria incearca in permanenta sa identifice noi locuri de parcare si zone in care sa construiasca parkinguri, pentru a veni in sprijinul celor care au nevoie. In ceea ce priveste sanctiunile, politistii locali aplica sanctiuni in mod unitar celor care nu respecta legislatia in vigoare”, i-au răspuns reprezentanții Primăriei.

Comentarii Facebook