Cum să eviți virozele în această perioadă. Vezi aici recomandările Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin care sfătuiește populația ce trebuie să facă pentru a evita îmbolnăvirile în această perioadă cu fluctuații de temperatură.

"Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos", se menţionează în comunicatul transmis de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, le este recomandat să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Conform comunicatului de presă, până la data de 17 februarie fuseseră vaccinate antigripal 822.185 de persoane din grupe de risc în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii, scrie realitatea.net

În cadrul acestei campanii sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi mai ales gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC

Comentarii Facebook