Cum au fost masurati autorii jafului de la Banca Transilvania PLANSE FOTO

 

Expertul criminalist a suprapus cu un program special imagini noi din banca cu imagini din ziua jafului, filmate cu aceleasi camere de supraveghere pozitionate la fel ca in 13 februarie 2009. Masurarea obiectelor si persoanelor s-a efectuat cu banda decimetrica, ruleta si telemetru laser.

 

"Masuratorile de comparatie au fost efectuate la data de 30 noiembrie 2011 la sediul agentiei BT Manastur, iar imaginile au fost prelevate folosind aceleasi camere care au surprins si imaginile in litigiu. S-a verificat daca la 30 noiembrie 2011 camerele de supraveghere au fost plasate in aceleasi pozitii, prin suprapunerea partiala sau totala a doua cadre, unul in litigiu si unul de comparatie, utilizand functia transparency a programului Lucia Forensic", se arata in expertiza Laboratorului de Expertize Criminalistice de pe langa Tribunalul Cluj.

 

Cu ocazia experimentului judiciar din 30 noiembrie, s-au efectuat masuratori folosind banda decimetrica, ruleta si un telemetru laser.

"Programul de masurare utilizat nu contine specificatii tehnice legate de tolerantele admise, incertitudinea de masurare aparand din modul in care rezolutia imaginilor permite fixarea anumitor puncte de interes si din posibilitatea de plasare cu acuratete in spatiu a unui obiect aflat in imaginea digitala", se precizeaza in expertiza. Cu toate acestea, expertul criminalist precizeaza ca inaltimile persoanelor si lungimile obiectelor de incaltaminte corespund celor reale. "Erorile care apar datorita neclaritatii conturului (rezolutie mica), erori de citire a conturului siluetelor sunt estimate la +/- 1 pixel", se arata in expertiza.

Expertul criminalist Mihai Muresan a concluzionat ca atacatorul care a stat langa paznic avea cu tot cu pantofi si cagula 173,64 cm, iar cel care a intrat cu pistolul in casierie avea 190 cm cu tot cu imbracaminte.

 

Urmatorul termen de judecata in dosarului jafului de 60.000 de euro de la Banca Transilvania va fi in 27 februarie, cand avocatii vor depune concluzii, fiind ultima infatisare inainte ca instanta sa se pronunte.


Inculpatii Andrei Hosu si Bogdan Baciu, au inaltimi mai mici decat cele mentionate in ultima expertiza criminalistica.

Comentarii Facebook