Miercuri 24 Aprilie

Cum a izbucnit incendiul de la fostul Cinema Dacia, din Mănăștur - FOTO

 

Pompierii clujeni au terminat cercetările în cazul incendiului de la fostul cinematograf Dacia și au ajuns la concluzia că focul a pornit de la o persoană necunoscută, cel mai probabil un boschetar.

 

Sursa incendiului a fost un foc aprins de către o persoana neidentificată. Incendiul a izbucnit în sala în care a funcționat discoteca Atlantic. A ars materialul lemnos, lambriurile, podelele din lemn și scena care era din lemn”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Greblă.

 

Vezi AICI imagini de la incendiul izbucnit duminică, 20 ianuarie.

 

Cinematograful Dacia din Mănăștur a fost administrat de firma SC ATRISS SRL, care a solicitat în instanta, în calitate de chiriasa a RADEF Romania Film, revocarea partiala a HCL  nr. 475/2009 (privind preluarea de catreConsiliul local a celor 4 cinematografe, printre care si Dacia). Litigiul a fost castigat de primarie, dar pe rol a mai fost un proces. 

 

”In cel de-al 2-lea proces noi am solicitat evacuarea firmei SC ATRISS SRL pentru ca ocupa spatiul abuziv. Am solicitat instantei obligarea societatii la plata taxei de ocupare abuziva si a majorarilor de intarziere aferente. Imobilul se prezinta intr-o stare avansata de degradare si necesita inceperea cu prioritate a unorlucrari de revitalizare, precum si pentru ca este ocupat frecvent de persoane fara adăpost, fiind considerat un adevarat focar de infectie de catre cetatenii din zona”, declarat în 2011 reprezentanții PrimărieiCluj-Napoca. 

 

Municipalitatea s-a angajat ca, în momentul în care spatiul revenea Primăriei Cluj-Napoca, să investească în renovarea cinematografului, după același model ca și în cazul Cinema Mărăști. Accesul la Cinema Dacia ar fi trebuit să fie gratuit. 

 

Din păcate nu s-a mai făcut nimic, iar imobilul este locul de joacă al copiilor.

Comentarii Facebook