Cum a ajuns o casieriță de la Banca Transilvania Cluj, șefă la controlul fiscal din toată Transilvania

 

O fostă casieriță de la Banca Transilvania a reușit performanța de a ajunge, în câțiva ani, sefă la controlul fiscal din toată Transilvania.

 

Loredana Oniga a fost numită, în 2 august, cu delegaţie, director executiv la Direcţia Regională de Inspecţie Fiscală, având în subordine judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

 

Loredana Oniga și-a început cariera ca și casieriță la Banca Transilvania din Cluj-Napoca, unde a ocupat, ulterior, și funcția de inspector de credite. Din 2007 s-a angajat la Garda Financiară Cluj, unde a fost timp de 4 ani comisar debutant şi comisar asistent. În 2011 a fost promovată în funcția de comisar principal.

 

Unele surse din cadrul Direcţiei Regionale de Finanţe Cluj precizează că Loredana Oniga a fost promovată cu sprijinul liberalului Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. ”I s-a atras atenţia domnului preşedinte Uioreanu asupra faptului că doamna Oniga nu are experienţă necesară pentru a ocupa un astfel de post dar totul a fost degeaba”, au spus sursele citate, conform evz.ro.

 

Loredana Oniga este în concediu de odihnă, plecând fix după ce a fost numită în această funcție de mare răspundere

 

Liderul de sindicat din cadrul Direcţiei Regionale de Finanţe Cluj, Ilie Rostogol, a criticat numirea. ”Am aflat şi eu de situaţie. Am auzit că a fost numită cu sprijin de la PSD şi PNL. Nu este bine ca factorul politic să se implice în aceste nominalizări”, a precizat liderul din sindicat Rostogol.

 

Acesta a mai spus că un alt director din Direcție a fost numit pe criterii politice, Mariana Ionescu. ”Prin 2008, doamna Ionescu, care acum este director la Inspecţia Fiscală era membră în comitetul de conducere a organizaţiei de femei a PSD Cluj”, a mai spus Rostogol.

Comentarii Facebook