CTP Cluj va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun, odată cu începerea școlii


Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului călător prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aprox. 25%, incepand cu data de 11.09.2023, ca urmare a începerii anului școlar.

În colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, se va relua de marți, 12.09.2023 transportul elevilor din clasele 0 - 4 la școli, cu autobuze dedicate, pe 14 trasee, din cartierele Mănăștur, Zorilor - Faget, Gheorgheni, Marasti, Grigorescu, Buna Ziua, zona Iris și Lombului.

Autobuzele vor avea ca destinatie liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi si de apartinatorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul Național Emil Racovita, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Colegiul Național George Coșbuc.

De asemenea, toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate având inscripția ”TRANSPORT ELEVI” cu plecari după ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiului și reintoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele linii: 

  • Autobuze:    9 - 24 - 30 - 31 - 35 - 39 - 42 - 43B - 46B; 
  • Troleibuze:   3 - 5 - 6 - 25;
  • Tramvaie:    101 - 102.

Primăria va subventiona transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fanatelor respectiv Colonia Pata Rat, pana  in Cluj-Napoca.

In colaborare cu Primaria comunei Floresti, se va relua de marti, 12.09.2023 transportul elevilor la scolile Dumitru Tautan si Gheorghe Sincai din Floresti, cu autobuze dedicate, pe 6 trasee. De asemenea, primaria Apahida va asigura transportul elevilor din comuna.

Se efectueaza in continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilitati neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primaria municipiului Cluj-Napoca si, respectiv: Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj-Napoca , Asociatia Caritatea Umanitar Internationala, Gradinita Malteza, Asociatia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia si Tanarul Singuratic), Asociatia Hans Spalinger, Scoala Gimnaziala Speciala Transilvania Baciu. 

Transportul de noapte se realizeaza cu troleibuze si autobuze electrice, intre orele 22:50 - 02:30, prin intermediul a trei linii:

  • Linia 5 N (Aeroport - zona centrala - P-ta Garii);
  • Linia 25 N (Str. Bucium - zona centrala - Str. Unirii);
  • Linia 54 N (Cart. Zorilor - zona centrala - Cart. Grigorescu).
  • Programele de circulatie vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro si in aplicatia de mobil Tranzy.

Comentarii Facebook