”Criminalul cu Renault”, Paul Gheorgheci, vrea să scape BASMA CURATĂ: A cerut reducerea pedeapsei cu 5 ani


Paul Gheorgheci, supranumit ”Criminalul cu Renault”, a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Judecătoria Cluj-Napoca, după ce în luna august a omorât pe o trecere de pietoni din Grigorescu doi bătrâni.

La recurs, avocații bărbatului au cerut Curții de Apel Cluj reducerea pedepsei cu 5 ani, fiind prezentat un referat de evaluare psiho-socială, în care se spune că Paul Gheorgheci a fost un cetățean model, și-a întemeiat o familie și avea un loc de muncă. ”Trebuie să țineți cont și de modul în care a acționat inculpatul și după producerea accidentului. A încercat să le ajute pe victime și chiar le-a cerut iertare aparținătorilor”, a precizat avocatul lui Paul Gheorgheci.
 
Apărătorul acestuia a încercat să justifice și faptul că Paul Gheorgheci avea o alcoolemie de de 1,01 la mie, în momentul producerii accidentului. ”Fiind un șofer profesionist nu consuma băuturi alcoolice. În acea seară a băut din cauza unor probleme pe care le avea în familie”, a mai spus avocatul.

 

Toate declarațiile din acest referat au fost date de către rudele lui Gheorgheci, iar avocații părților vătămate au cerut respingerea lui.

 

Conform sentinței Judecătoriei Cluj-Napoca din luna octombrie, Paul Gheorgheci a fost condamnat la o ”pedeapsă de 5 ani închisoare”. Instanța a decis menținerea stării ”de arest a inculpatului. Obligă inculpatul la plata sumei de 3600 lei cu titul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Obligă inculpatul la plata în favoarea părții vătămate SDN a sumei de 1640 lei chetuieli judiciare- onorariu avocațial”.

Conform surselor judiciare, Paul Gheorgheci și-a recunoscut vinovăția și a beneficiat de o reducere a pedepsei în baza legii micii reforme în justiție.

În cazul în care s-ar fi ajuns la proces, Gheorgheci ar fi riscat o pedeapsă de 18 ani de închisoare.

Paul Gheorgheci a produs în seara zilei de 22 august un accident pe strada 1 Decembrie 1918, din Grigorescu. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1,01 la mie.

În urma accidentului, două victime, soț-soție, Gheorghe Chiorean Sima, 80 de ani și Pamela Chiorean Sima, 76 de ani, au decedat.

Conducătorul autoturismului marca Renault circula dinspre strada Miraslău spre strada Giuseppe Garibaldi, ajungând la această trecere pentru pietoni opturată fiind vizibilitatea de un autoturism care circula pe banda a doua în fața sa, nu a observat că pe această trecere de pietoni erau angajați în traversarea regulamentară a străzii doi pietoni, soț - soție, în varstă de aproximativ 80 de ani. Șoferul a încercat o manevră de evitare prin dreapta a autoturismului, dar i-a surprins și accidentat grav pe cei doi, după care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, a tamponat autoutilitara Fiat și s-a oprit în gardul imobilului de mai jos”, a explicat inspectorul Sergiu Iurian, inlocuitorul șefului Biroului Rutier Cluj-Napoca.

Accidentul a șocat opinia publică după ce ambulanța a ajuns cu aproape 30 de minute întârziere la acest caz.

 

Accidentul de pe 1 Decembrie 1918, relatat de un martor ocular: Răniții au stat 24 de minute pe carosabil, fără mișcare

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Cererea avocatilor a fost respinsa de Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook