O fetiţă de patru ani a murit la Cluj. MEDICII i-au prescris pentru ENTORSĂ comprese reci. Fetița a făcut SEPTICEMIE


Cazul fetiței de 4 ani care a murit la Cluj-Napoca pe masa de operație este unul care demonstrează încă o dată carențele din sistem. Micuța a avut o entorsă, iar lucrurile au scăpat de sub control.

Fetița a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență de Copii din Cluj, luni, 14 ianuarie, cu simptome de şoc septic din cauza unei răni la piciorul stâng.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat pentru Știri de Cluj că fetița a fost operată luni, în jurul orei 16.45, imediat ce a fost adusă de părinții disperați. Citește AICI detalii.

Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operaţie, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă”, a spus directoirul medical Călin Lazăr.

Fetița a decedat din cauza unui stop cardiac, chiar pe masa de operație.

Cazul este unul strigător la cer. Fetiţa a suferit o entorsă în perioada sărbătorilor de iarnă. Violeta Mureșan a fost consultată la Spitalul Judeţean din Bistriţa, în 10 ianuarie, și i s-a pus diagnosticul de entorsă.

Managerul Spitalului Judeţean din Bistriţa, Mircea Gelu Buta, a declarat că fetița a fost trimisă la un spital din Năsăud. ”Din datele mele de până acum, fetiţa de patru ani din zona Năsăudului s-a prezentat la serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean de Urgenţă, trimisă de la spitalul din Năsăud pentru o consultaţie, în data de 10 ianuarie, la ora 10.30. A fost consultată de medicul ortoped de gardă. S-a pus diagnosticul de entorsă la glezna dreaptă, s-au dat indicaţii terapeutice şi a fost trimisă înapoi la Spitalul Orăşenesc Năsăud. Acesta este episodul de la Bistriţa. I s-a făcut un consult, s-au dat nişte indicaţii terapeutice. Atât s-a întâmplat aici, la noi”, a declarat, marţi, Mircea Gelu Buta.

Managerul spitalului din Năsăud, dr. Adrian George, îl contrazice și spune că, de la Spitalul Judeţean din Bistrița, fetiţa a fost trimisă acasă cu indicaţia să ia Nurofen şi să i se aplice comprese.

Nurofen se dă, de regulă, pentru durere. Nu ştiu exact ce i-a prescris. Urmează să stau de vorbă cu el”, a mai afirmat Mircea Gelu Buta.

La Bistriţa nu i s-a pus ghips. Eu am înţeles că i-a pus altcineva, nu ştim cine. Nu ştim unde a mai dus-o familia, ce s-a mai întâmplat între timp. Nu putem da vina pe cineva anume atât timp cât nu avem raportul medico-legal ca să ştim cauza morţii. Sigur că vom lua şi noi măsuri dacă se va impune”, a adăugat Buta.

Directorul Spitalului Orăşenesc "George Trifon" Năsăud, dr. Adrian George, a declarat, marţi, 15 ianuarie, că familia fetiţei s-a prezentat cu Violeta la spitalul pe care îl conduce, joi, 10 ianuarie, fiind trimisă mai departe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Noi nu avem aici medic ortoped angajat, avem un medic de la Dej, dr. Rusu, care face gărzi la noi la chirurgie. Am aflat că ar fi venit vineri la el şi că dânsul i-ar fi pus ceva atelă ghipsată. Mai multe nu ştiu fiindcă nu figurează nicăieri, nu e înregistrată. Au venit cu o asistentă care lucrează în spital, ceva neam de-a lor, care i-a dus direct pe secţie", spunea dr. Adrian George, conform Mediafax.ro.

De la Spitalul Judeţean din Bistriţa, fetița a fost trimisă acasă, cu recomandarea să îi fie puse comprese la picior.

Mai multe anchete sunt în derulare pentru a se vedea ce s-a întîmplat.

Comentarii Facebook