Crima la Valea Draganului, care ascunde o deturnare de fonduri de 120.000 de euro


Cadavrul batranului de 84 de ani, gasit mort la Valea Draganului, in 27 august, ascunde o poveste care are la baza o deturnare de fonduri publice.

Ioan Toda, de 84 de ani, a infiintat in 2001 Asociatia Culmile Zimbrului, care administra padurile si pasunile localitatii Bulz. In ultimii ani, Asociatia a primit de la APIA 500 de mii de lei subventii, suma care a fost cheltuita in mare parte.

Toda a legat in ultimii ani o legatura stransa cu Vasile Ioan Bila, pe care l-a luat copil de suflet. Politistii sustin ca, dupa ce au fost analizate actele asociatiei, a rezultat ca de-a lungul timpul au fost folosite diverse sume de bani fara o justificare legala.

 

Astfel, din conturi a fost scoasa suma de 130.000 de lei pentru curatarea pasunilor asociatiei, dar bani nu au fost folositi in acest scop. Alti 180.000 de lei au fost folositi pentru cumpararea unui tractor, dar actele s-au dovedit a fi false.

Batranul a fost schimbat in urma cu o luna din fruntea asociatiei ca urmare a neregulilor financiare. Politistii sustin ca in urma anchetei s-a stabilit ca banii ar fi fost sustrasi de catre Vasile Ioan Bila care, pentru a sterge orice urma, l-a omorat pe batran.

Suspectul principal a fost arestat si este cercetat pentru omor calificat, primind mandat pe 29 de zile.

Comentarii Facebook