Crematoriul uman nu se mai face in Manastur! Consiliul local a reziliat hotararea VIDEO


Hotararea privind construirea crematoriului din cimitirul Manastur a fost revocata de Consiliul Local, in sedinta de joi, 19 ianuarie.

"Nu am fost anuntati si suntem nepregatiti pentru acest verdict. Vom lua o hotarare, dar noi avem un contract in vigoare care a produs deja efecte civile. Noi am demarat cateva investitii in ceea ce priveste toate studiile facute, plus achizitionarea de echipamente. Trebuie sa vedem in ce cuantum sunt aceste sume si cat este prejudiciul. In cazul in care contractul se va rezilia se va face numai in instanta", a declarat Mircea Dunca, asociatul firmei RDK, care urma sa construiasca crematoriul.

"Mi se pare un act normal, democratic si legal. Noi am facut plangerea prealabila printr-o casa de avocatura si acolo exista aspecte legate de legalitatea hotararii, noi spunem ca a fost nelegala, si am ridicat si probleme de oportunitate, in acea plangere prealabila. Noi suntem bucurosi ca am castigat o batalie, dar suntem convinsi ca razboiul inca nu s-a terminat", a declarat Emil Stetco, reprezentantul Fundatiei Parinti Clujeni si a asociatiilor de proprietari din zona.

 

Hotararea a fost luata cu 25 de voturi pentru si o abtinere.

 

In privinta contractului cu firma RDK, acesta fiind parte integranta a hotararii 405/2011, privind construirea crematoriului in capela din cimitirul Manastur, acesta se reziliaza de drept.

 

Firma va putea sa dea in judecata Consiliul Local, pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile.

Comentarii Facebook