Miercuri 24 Aprilie

Credinciosii adunati la Nicula au lasat slujba pentru sarmale! Unii au carat portii pentru 10 persoane VIDEO si FOTO

 

Cele 20.000 de sarmale gatite la Manastirea de la Nicula le-au facut cu ochiul credinciosilor care au abandonat slujba oficiata de preoti pentru a se aseza la coada la mancare.

 

Jandarmii clujeni au asigurat protectia in zona in care au fost servite sarmalele pentru a evita imbulzeala. Cu toate acestea, au fost multe cazuri in care credinciosii grabiti au incercat sa "sara randul" si sa guste mai repede din sarmalele gatite special pentru sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

 

"Am postit doar miercurea si vinerea si cand am putut pana la amiaza. Am venit sa luam sarmalele inainte de sfarsitul slujbei pentru ca ne pleaca masina. Mergem la Campia Turzii", a spus una dintre femeile care s-au grabit sa ia sarmale.

 

"Avem mancare. Avem in masina. Avem de toate! Ne-am rugat si am tinut postul si credem in Maica Domnului, dar vrem sa gustam si din aceste sarmale", a spus si un barbat din Bacau.

 

Unii credinciosi au fost mai descurcareti si au luat portii de sarmale cu mai multe maini. "Nu am ce face mama, ca suntem mai multi si trebuie sa mancam cu totii", s-a aparat o femeie, care a adunat cu greu in poala fustei peste 10 portii de mancare.

 

Situatia a fost tinuta sub control cu ajutorul jandarmilor clujeni. Purtatorul de cuvant al Brigazii de Interventie, capitanul Ilie Milici, a declarat ca la Manastirea Nicula au actionat 250 de jandarmi. "Nu au fost niciun fel de probleme in acest an la manifestarile prilejuite de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului. In total, in aceste zile au urcat la manastire circa 100.000 de credinciosi", a spus Ilie Milici.

 

Vezi si...

Preotii au facut baie de multime si parada de masini de lux la Manastirea Nicula VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook