Cornurile distribuite elevilor din Cluj, mai usoare cu 20 de grame! Firma producatoare, amendata cu 20.000 de lei


Firma Velpitar, care distribuie cornuri in judetul Cluj in programul "Cornul si laptele" a fot amenadat cu 20.000 de lei pentru ca insela la gramaj.

"Am constatat o lipsa de gramaj la produsele date copiilor. Daca un corn trebuie sa aiba 80 de grame, dar, in urma masuratorilor la o scoala, din 52 de cornuri numai 15 erau in gramaj. Aveau circa 62 - 65 de grame, asadar lipseau 15 grame cel putin", a declarat seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Reprezentantii firmei care produce cornurile din programul "Cornul si laptele" au raspuns acuzatiilor inspectorilor intr-un mod straniu. Acestia au spus ca au decis sa taie din gramaj pentru ca a fost o perioada in care "am bagat peste gramaj si am vrut sa recuperam paguba".

Inspectorii au facut un control si la fabrica de paine a firmei Velpitar si au fost gasite nereguli. "Cornurile erau produse in 12 martie si distribuite elevilor in 15 martie. Nu este de mirare ca, dupa 3 zile stat in depozit, copiii joaca fotbal cu cornurile in curtea scolii", a mai spus Mircea Radu.

Pentru ca a fost amendata, firma Velpitar nu va mai putea participa in 2013 la licitatie din programul "Cornul si laptele".

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au sanctionat in 28 februarie si firma care distribuie mere in cadrul aceluiasi program cu 30.000 de lei, pentru ca fructele erau lovite si inghetate cand ajungeau la elevi.

Comentarii Facebook