Controale de amploare la Cluj-Napoca pentru a verifica respectarea măsurilor împotriva pandemiei


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat o serie de acțiuni în mai multe etape, în cursul zilei de duminică, 3 ianuarie, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară stabilite în contextul stării de alertă.

Astfel, cu sprijinul polișiștilor locali din cadrul Direcției de Poliție Locală Cluj-Napoca, în intervalele orare 10.00 – 14.00 și 16.00 – 22.00, au fost verificați agenți economici, piețe, hipermarketuri, stații ale mijloacelor de transport public de persoane, precum și alte zone susceptibile de a forma aglomerări de persoane.

Prima etapă a activităților a condus la verificarea unui număr de 33 de operatori economici și legitimarea unui număr de 67 de persoane. 

Au fost aplicate 10 sancțiuni ca urmare a unor abateri aduse măsurilor specifice pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, iar alte 3 sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost verificate în trafic 26 de autovehicule, iar pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 R au fost sancționate 2 persoane.

Cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 16.00 – 22.00, a avut ca și rezultate legitimarea unui număr de 88 de persoane, verificarea a 32 de operatori economici și a 26 de vehicule în trafic.

În această etapă au fost aplicate, în total, 33 de sancțiuni contravenționale, 23 dintre acestea în conformitate cu Legea 55/2020. 

De asemenea, ca urmare a nerespectării normelor de circulație rutieră au fost aplicate 3 sancțiuni, respectiv 4 ca urmare a abaterilor aduse prevederilor Legii 61/1991, iar alte 3 conform OUG 97/2005.

Totodată, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea accidentelor de circulație și verificarea respectării măsurilor specifice stării de alertă, în cursul nopții, în intervalul orar 23.00 – 02.00, patrulele de polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități specifice pe principalele artere de drum.

Forțele angrenate au verificat 22 de autovehicule, fiind legitimate 34 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni, 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și alte 9 pentru abateri aduse normelor de circulație pe drumurile publice.

Comentarii Facebook