Sambata 6 Iunie

Consiliul Județean Cluj alocă 2,2 milioane bisericilor. Cei mai mulți bani merg la Catedrala Mitropolitană


Consiliul Judeţean Cluj a aprobat alocarea uneo de 200.000 de lei pentru refacerea mozaicului ”părfuit” din Catedrala din Piața Avram Iancu. 

Am alocat bani pentru cultele religioase recunoscute, în totale peste 2,2 milioane de lei. Am avut foarte multe cereri, din partea cultului ortodox am avut 327 de cereri, nemaivorbind de cele provenite din partea greco-catolicilor, penticostalilor şi altor confesiuni. Din punctul nostru de vedere, am încercat să facem o împărţire echilibrată. Sigur, sumele nu sunt suficiente, dar am încercat pe priorităţi să alocăm aceşti bani, mai cu seamă pe partea de biserici care sunt distruse, partea de biserici care au luat foc sau construirea de capele în fiecare centru de comună. Toate cultele au solicitat acest lucru. Am alocat bani şi pentru bisericile din municipiul Cluj-Napoca şi pentru Arhiepiscopie pentru finalizarea lucrărilor în catedrală şi pentru finalizarea lucrărilor de construcţie de pe Calea Turzii. În ceea ce priveşte mozaicul din Catedrala Mitropilitană, unde am alocat cei mai mulţi bani, 200.000 de lei, vom vedea exact care este ritmul de lucru.Voi avea o discuţie cu IPS Andreicuţ şi sper ca la următoarea alocare să mai punem o sumă dacă e nevoie”, a spus Alin Tişe.

Lucrările la Catedrala Mitropolitană au început în 2001.

Cele 2,2 milioane de lei alocate marți, 4 iunie, au fost repartizate astfel: 1,6 milioane de lei cultului ortodox, 93.500 celui greco-catolici, 270.000 de lei pentru reformaţi, 80.000 de lei pentru romano-catolici, 25.000 de lei pentru biserica unitariană şi 84.000 de lei pentru cultele baptist şi pentiscostal.

Comentarii Facebook