Condamnare în dosarul ”Jaf la BT! Bogdan Baciu și Andrei Hossu, condamnați la câte 10 ani de închisoare cu executare

 

Bogdan Baciu și Andrei Hossu, principalii suspecți din dosarul ”Jaf la Banca Transilvania”, au fost condamnați fiecare la câte 10 ani de închisoare cu executare.

 

Interesant este că judecătorii Curții de Apel Cluj au casat sentința Tribunalului Cluj, care l-a condamnat, inițial, numai pe Andrei Hossu la 17 ani de închisoare, considerând că Bogdan Baciu este nevinovat. 

 

Acum, Curtea de Apel Cluj a casat acea sentință, condamnându-i pe amândoi la câte 10 de ani de închisoare.

 

Sentința poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Jaful de la Banca Transilvania, din 13 februarie 2009, a fost filmat de camerele de supraveghere.

 

In imagini pot fi vazuti clientii bancii care derulau diverse tranzactii si, la un moment dat, in banca intra doi tineri mascati, care il imobilizeaza pe paznic cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri.

 

Unul dintre tineri intra in incaperea unde erau tinuti banii si, dupa 66 de secunde, cei doi ies si fug cu suma furata, circa 70 de mii de euro.

 

Jaful a fost filmat cu mai multe camere de supraveghere. Pe prima camera se vede intrarea in banca si imobilizarea paznicului, iar pe a doua casieria si poate fi vazuta angajata Bancii Transilvania care incearca sa se baricadeze.

 

Unul dintre barbatii mascati a ramas la usa si a supravegheat interiorul bancii, iar cel de-al doilea a fortat usa la casierie, a lovit-o pe casierita, si a luat banii. A treia camera a surprins momentul in care atacatorul a luat banii din ghiseele bancii.

 

Cei doi au reusit sa fuga nestingheriti, iar totul a fost filmat cu a patra camera amplasata in afara bancii.

 

Vezi AICI imaginile de la JAF.

Comentarii Facebook