Comisarul Tomescu a cerut indurare dupa ce a ucis un om pe trecerea de pietoni


"As vrea sa dau timpul inapoi, dar din pacate nu mai pot sa fac asta. Regret ceea ce s-a intamplat si nu trece o zi fara sa ma gandesc la acel accident", le-a spus comisarul Gheorghe Tomescu, judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Procesul comisarului Tomescu a fost mutat de la Curtea de Apel Cluj, dupa ce acesta si-a dat demisia din Politie. Cu un vadit interes din partea judecatorilor de la Tribunalul Bistrita Nasaud si de la Judecatoria Beclean, Tomesc a reusit sa fie eliberat dupa doar trei saptamani din arest si sa fie ulterior condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a ucis un om. Acum procesul a ajuns la Curtea de Apel Cluj care va decide azi daca Tomescu va executa macar o zi de inchisoare sau va ramane in continuare cu o condamnare simbolica, de noua luni de inchisoare cu executare, din care va trebui sa execute sase luni. Asta in conditiile in care, un alt clujean, Horatiu Tonea, patronul de la Piazzeta si de la Hotelul Opal, fiind sub influenta alcoolului a omorat un tanar pe trecerea de pietoni, si a fost condamnat, tot de catre Curtea de Apel Cluj, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

La termenul de azi, procurorul de sedinta Violeta Traistaru a declarat ca ceea ce s-a intamplat cu acest proces la Judecatoria Beclean este de neinteles. "Nu pot sa inteleg cum elemente de genul este un om de treaba, este un familist convins pot sa primeze inaintea vietii unui om. Inculpatul Tomescu a ucis un om si apoi a plecat de la fata locului fara ca macar sa se intereseze ce s-a intamplat cu acel om. Asta daca mai punem la socoteala faptul ca e ofiter de politie. Apoi se retine ca inculpatul a avut o atitudine sincera in faza de judecata dar el a negat in permanenta comiterea faptei", a spus procurorul Traistaru.

Finul familiei deputatului Ioan Olteanu

Surse judiciare au declarat pentru Stiri de Cluj ca politistul Gheorghe Tomescu este ruda prin alianta cu familia secretarului general al PDL, Ioan Oltean, deputat de Bistrita Nasaud. "Fratele domnului deputat este nasul de botez al fiicei comisarului Tomescu. Asta poate explica de ce a stat arestat doar trei saptamani, in timp ce altii nu au mai vazut lumina zilei dupa ce au comis o astfel de fapta", a spus un anchetator.

Gheorghe Tomescu a fost condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa si noua luni de inchisoare cu suspendare pentru parasirea locului accidentului. Contopind cele doua pedepse, judecatorul de la Beclean, judetul Bistrita Nasaud a stabilit ca politistul sa executa noua luni de inchisoare in regom de detentie.

Politistul a fost acuzat ca a ucis un om pe trecerea de pietoni, fiind in stare de ebrietate, dupa care a fugit de la locul accidentului. Intreaga poveste s-a petrecut in data de 23 octombrie 2010, pe raza localitatii Bata, judetul Bistrita Nasaud.

Politistul se intorcea de la Beclean si era imbracat in uniforma de serviciu, desi se afla in afara orelor de program. La un moment, pe raza localitatii Bata, la o trecere pentru pietoni a lovit un pieton care se traversa strada prin loc marcat. Dupa accident, Tomescu nu a oprit sa vada in ce stadiu se afla victima si s-a indreptat direct spre locuinta lui din orasul Gherla. Acesta nu a dat nici macar un telefon la 112 prin care sa anunte ca a lovit un om.

Ceea ce l-a tradat a fost placuta cu numarul de inmatriculare din partea fata a masinii care a ramas la fata locului. Asa colegii lui Tomescu au reusit sa afle cine a comis accidentul.

 

Un politist din Cluj a lovit mortal un barbat pe trecerea de pietoni! Dupa accident el a fugit si a fost gasit beat acasa in Gherla- VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook