Lucia Cojocaru, lider SLIPC: Nu se mai da importanta invatamantului rural


Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC) sustine ca desfiintarea scolii generale din Finisel este inoportuna.

Lucia Cojocaru mai sustine ca Inspectoratul Scolar Judetean Cluj da dovada de lipsa de comunicare pentru ca nu a consultat pe nimeni inainte de a lua aceasta masura.

 

Citeste si: Elevii din Finisel au intrat in greva generala

 

"Este regretabil pentru oamenii din acea comunitate. Sa faci o restrangere fara sa consulti pe nimeni, parinti sau cadre didactice, nu mi se pare normal. Din moment ce avem o scoala, nu vedem oportuna desfiintarea sa. Din pacate nu se mai da importanta invatamantului rural, acolo unde preotul si invatatorul sunt cei de la care porneste totul", a declarat liderul SLIPC, Lucia Cojocaru.

Sindicatul anunta ca va ridica problema in Consiliul de Administratie al Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si se va incerca gasirea unei solutii pentru a-i ajuta pe copiii din Finisel.


Elevii scolii generale din satul Finisel, comuna Savadisla au intrat astazi in greva generala din cauza hotararii Inspectoratului Scolar Judetean Cluj de a desfiinta aceasta unitate de invatamant din anul scolar 2012-2013.

 

Vasile Ielciu

Comentarii Facebook