Cofeels Cluj-Napoca, prima cafenea socială, a câștigat premiul Google - Recenzia de Aur 2022


Cafeneaua socială Cofeels, Cluj-Napoca, unde lucrează persoane cu dizabilități, iar mare parte din venituri merg spre oamenii cu dizabilități.

Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Când achiziționezi o cafea/produs faci un pas spre a le oferi o viață mai bună celor care nu pot vedea lumea cum o facem noi.

Google a anunțat noii câștigători ai proiectului Recenzia de Aur și premiază anul acesta cele mai promițătoare afaceri de pe Google Maps care aparțin domeniului HoReCa, în România. La ediția 2022 au obținut „Recenzia de Aur” 24 de locații din toată țara care au înregistrat pe Google Maps cele mai multe aprecieri din partea clienților, în ultimele 100 de zile. 

Afacerile premiate sunt din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României și trei domenii de activitate (restaurante, hoteluri și cafenele). Au fost selectate afacerile din domeniul HoReCa cu un profil verificat și actualizat cu toate detaliile în Google Profilul Companiei, unde au publicat actualizări constante, afacerile care au avut cel puțin 100 de recenzii pe Google Maps și un rating de minim 4,5 stele. Informații suplimentare despre Recenzia de Aur pot fi găsite aici: goo.gle/recenziadeaur.  

Cei mai noi câștigători ai „Recenziei de Aur”: 

Regiune

Restaurante

Hoteluri / Pensiuni 

Cafenele

Nord Vest

Manila - Filipino Food, Satu-Mare

Pensiunea La Cassa, Vișeu de Sus

Cofeels, Cluj-Napoca

Centru

Gastro Local Anca Vlad, Vama Buzăului 

Pensiunea The Butterfly, Sângeorgiu de Mureș

Book Coffee Shop, Brașov

Nord Est

Moldavian Burger, Târgu-Neamț

Grădinile Romane, Sat Chirițeni, Neamț

Chubby Bubble Tea, Iași

Sud Est

STAGE - Nice Dining, Galați

Lebada Luxury Resort & Spa, Delta Dunării

Filicori Zecchini Caffe, Constanța - Bulevardul Tomis

Sud Muntenia

Ziba, Păulești,  Prahova

Hangița, Câmpulung Muscel

Kaldio Ploiești Hale, Ploiești

București - Ilfov

Burger & burrito, București

Monopoly Hotel, Otopeni

Ceramic Cafe, București

Sud Vest

GYRO'S time-OBELIX, Râmnicu Vâlcea

NOAH river house, Orșova

Cutura Coffee, Râmnicu Vâlcea

Vest

Al Camineto, Timișoara

Vila SaraDa Boutique, Deva

Send Coffee, Hunedoara

Cafeneaua se află aproape de centrul Clujului pe str. Gheorghe Șincai, nr. 9 care face legătura cu Memo și Republicii. Poți să vii și tu la deschidere pe data de 24 iunie.

Cofeels s-a născut din pasiunea pentru cafea și este mai mult decât o cafenea. Este locul în care poți să-ți începi ziua, să lucrezi la un nou proiect sau să te întâlnești cu prietenii. Un loc în care poți să găsești o cafea excelentă, de la partenerul nostru care e tot o întreprindere socială (el redirecţionează cea mai mare parte a profitului sub formă de burse pentru copiii care au posibilităţi reduse).

Este o întreprindere socială prin care antreprenorul Lucian Butnaru dorește să aducă într-un singur loc oamenii tipici și oamenii cu dizabilități. Oameni care să împartă aceeași bucurie: cafeaua.  

Misiunea acestei cafenele este ca prin pasiunea pentru cafea să putem contribui la calitatea vieții persoanelor cu dizabilități de vedere. 

Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Când achiziționezi o cafea/produs faci un pas spre a le oferi o viață mai bună celor care nu pot vedea lumea cum o facem noi.

Prin faptul că vii și cumperi cafeaua sau produsul preferat de la noi, susții misiunea Cofeels.

Lucian Butnaru, fondatorul acestui proiect, știe ce înseamnă o dizabilitate de vedere și o cafea bine făcută. Asta l-a făcut să pună un mesaj un pic mai diferit pe paharele ”to go”. Acest mesaj este inspirat de acele situații în care Lucian mergea cu prietenul lui nevăzător în restaurantele din Cluj și primeau răspunsuri negative când venea vorba de a intra cu câinele ghid.   

Lucian își dorește să aducă un ajutor în aceste situații și, de aceea, mesajul va fi despre nevăzători și câinele ghid.

Poate că uneori avem momente când vrem să ajutăm, dar nu știm cum să o facem. 

Ca urmare, prin această cafenea socială vrem să oferim posibilitatea fiecărui om să contribuie la o lume mai bună. Pentru că fiecare om este o parte importantă din comunitate, fie că este tipic sau are o dizabilitate.

Comentarii Facebook