Vineri 27 Ianuarie

Mediateca Institutului Francez se numește Ioana Costaș


Institutul Francez a organizat o ceremonie de omagiere a Ioanei Costaș, fostă directoare delegată a Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, în prezența Ambasadoarei Franței în România,  Laurence Auer.

Cu această ocazie, mediateca Institutului Francez la Cluj-Napoca a primit numele Ioana Costaș, în memoria fostei directoare.

Plecată dintre noi pe 30 iulie anul curent, la vârsta de 36 de ani, doamna Costaș a făcut parte din echipa Institutului Francez din România la Cluj-Napoca încă din 2013 și a ocupat funcția de conducere a instituției din 2019, fiind primul director român din istoria sa. 

Unul dintre cele mai originale proiecte culturale și de cooperare inițiate de Ioana Costaș a fost schimbul de artiști street art între Cluj-Napoca și orașul francez Nantes, intitulat ”Apropiați. Spargem zidurile”. Două fresce murale de mari dimensiuni, una la Nantes și o alta la Cluj, pe strada Constanța, au rămas mărturie, marcând bogăția relațiilor franco-române dar și 30 de ani de înfrățire dintre cele două orașe.

La evenimentul organizat luni de Institutul Francez au luat parte familia Ioanei Costaș, colectivul clujean al Institutului și parteneri apropiați.

Delegația franceză prezentă a fost formată din Julien Chiappone-Lucchesi, consilier cultural și de cooperare al Ambasadei Franței și Director general al Institutului Francez din România, Rabie Ben Atitallah, atașat de cooperare universitară și științifică al Ambasadei Franței, Antoine Roset, șef al secției consulare din cadrul Ambasadei Franței în România și Pascal Fesneau, consul onorific al Franței la Cluj.

309089149_2308176152681745_5745569252162037686_n.jpg

Comentarii Facebook