COD PORTOCALIU! Mercurul termometrelor va cobori sunt - 26 de grade, in 7 judete

Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Brasov, Harghita si Covasna intra din aceasta seara de la ora 22.00 sub incidenta codului portocaliu. Temperaturile vor scadea sub - 26 de grade. La Cluj, in urmatoarele doua nopti vor fi - 18 grade.

Alerta va fi mentinuta pana in 27 ianuarie, la ora 8 dimineata. In estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine friguroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre - 25 si - 15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

 

La Cluj, temperaturile astazi sunt de - 5 grade, in timpul zilei, si - 18 in noaptea de duminica spre luni. Maine se vor inregistra -7 grade Celsius, iar in noaptea urmatoare temperaturile exterioare vor scadea la -16 grade. 

 

Aurtoritatile au anuntat ca ambulantele si autospecialele SMURD vor patrula pe strazi in urmatoarele zile atat inainte de a merge ca cazuri, dar si dupa. Secretarul de stat Raed Afarat a declarat ca vor fi verificate cu precadere locurile unde se stie ca stau persoanele fara adapost.

Pana acum, la nivel national 4 persoane au murit de frig, dar autoritatile se asteapta sa numarul acestora sa creasca, odata cu scaderea mercurului in termometre,

Comentarii Facebook