Cod portocaliu de viscol şi ploi în Cluj! Cât durează avertizarea meteo ANM


Cod portocaliu de viscol şi cod portocaliu de ploi, valabile în zone din 22 de județe din țară, inclusiv în județul Cluj, emise duminică de ANM.

Potrivit avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la codul portocaliu de viscol sunt vizate zonele montane, la altitudini de peste 1.700 de metri, din județele Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Bihor, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

În aceste zone vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20-25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

judete.jpeg

Avertizarea este în vigoare de duminică, de la ora 11:00, până miercuri, la ora 02:00.

De asemenea, până miercuri, la ora 8:00, este în vigoare o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului în zonele montane la altitudini de peste 1.500 de metri.

Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.


Comentarii Facebook