Clujeancă șicanată în trafic, în Mănăștur, de o șoferiță: „Audi A3 vișiniu, era ruptă de realitate, drogată sau a fost îndemnată de tipul din dreapta ei”


Șoferii clujeni sunt tot mai agresivi și nervoși la volan. O șoferiță din Cluj reclamă că a fost șicanată în trafic de o altă conducătoare auto. Aceasta a urmărit-o prin Mănăștur și Grigorescu.

Clujeanca i-a îndemnat pe alți participanți la trafic să fie foarte atenți când văd mașina acestei individe, pusă pe ceartă. 

Aveți grijă! Din ediția idiots in cars compilation

Șoferiță într-un Audi A3 vișiniu, cu chef de tailgating (trad: a conduce prea aproape, în spatele cuiva) pe str. Primăverii, a întors de pe banda 1 și m-a urmărit strâns până în Grigorescu pe Fântânele, unde și-a stins farurile, moment în care am tras pe dreapta și am lăsat-o să treacă cu speranța de a-i identifica nr. de înmatriculare, dar fără noroc... 

Am întors, s-o iau spre MOL-ul de lângă Profi Grigorescu, moment în care a întors și ea și m-a șicanat, făcând 3 ture pe lângă benzinărie, după care a dispărut. Era plăcuța destul de murdară, iar camera mea nu e prea calitativă.

Dacă v-ați mai intersectat cu individa prin trafic sau dacă vă veți intersecta, să aveți mare grijă, cred că avea chef de ceartă, era ruptă de realitate, drogată sau a fost îndemnată de tipul din dreapta ei. Brunetă cu șuvițe blonde.”, a scris femeia pe un grup de Facebook destinat șoferilor clujeni.

s2.jpeg

s3.jpeg

Cum este definit comportamentul agresiv în trafic și ce amenzi sunt aplicate în aceste cazuri

În Ordonanța de Urgență a fost introdus un nou articol prin care se interzice conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice și sunt prezentate situațiile considerate drept agresive.

Astfel, prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;

b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;

c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;

d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;

e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;

f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;

g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;

h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;

i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”

Ce noi amenzi au fost introduse în Noul Cod Rutier

Potrivit MAI, noile modificări prevăd sancționarea comportamentului agresiv adoptat în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, cu amendă contravențională având o valoare cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii Facebook