Cod portocaliu de ploi torențiale și GRINDINĂ la Cluj, începând de marți


Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale, care vizează județul Cluj și alte 15 județe din țară. De asemenea, codul portocaliu vizează parțial încă 7 județe. 

Cod portocaliu de ploi torențiale la Cluj

potrivit meteorologilor ANM, un Cod portocaliu va fi valabil în perioada marți, ora 10:00 - miercuri, ora 03:00. În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp.

Astfel, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Instabilitate atmosferică accentuată și miercuri

Începând de miercuri, 21 iulie, ora 03:00 până la ora 22:00, ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentută, mai ales după-amiaza și seara, pentru zona de munte, nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torenșial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-45 l/mp.


Comentarii Facebook