Cod Galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în județul Cluj! ANM anunță vreme severă


Pe parcursul zilei de luni, până la ora 21:00, sunt prognozate descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină în unele zone ale județului Cluj. Un cod galben a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Zonele vizate de Codul galben de vijelii, grindină sunt în vestul şi sud-vestul ţării.

Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină. 

​​În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei", se arată în atenţionarea ANM.

Potrivit ANM, sunt vizate județele: Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

im.jpeg

Comentarii Facebook