Un urs a intrat în gospodăria unui clujean și a rănit grav o oaie: Am fugit cu tractorul după el. Era tare slab - FOTO


Un localnic din comuna Geaca s-a trezit azi noapte cu ursul în curte, încercând să omoare o oaie. Bărbatul s-a panicat, dar cu ajutorul unui vecin a fugărit sălbăticiunea cu ajutorul unui tractor.  

Am 12 oi de rasă și le cresc acasă. Pe la 1.00 a venit ursul, s-a băgat în ocol și a prins o oaie și a rănit-o grav. 

Am ieșit afara și la zece metri de ușa casei era pe oaie. Am ieșit cu mama și soția si am strigat, iar atunci a fugit. După un minut a revenit și un vecin a venit cu tractorul și l-am gonit până sus în deal. Avea cam 200 și ceva de kilograme, dar era tare slab”, ne-a relatat Adrian Manases.

Acesta a spus că nu e prima dată când vine ursul în zonă, dar că nu a mai avut curaj până acum să atace în localitate. ”Aici a fost prima dată, dar în satele vecine a mai fost la ciobani. Eu sunt în satul Geaca.

Problema este că soția vine seara la ora 1.00 de la lucru. Te temi să ieși afară. Dacă nu venea cu tractorul nu reușeam să îl alung.

Poliția a fost șa 1,3 și cu jandarmi, dar nu au ce sa facă. Problema este că sunt mai mulți urși. În satul Chiriș, la 3 kilometri a atacat o altă oaie. 

Oamenii spun că le-ar fi dat drumul aici să vadă dacă nu se adaptează, dar aici nu au ce mânca și atacă animalele. Eu nu am câini, cum ai la stână”, a mai spus Adrian Manases.

Acesta cere autorităților să ia măsuri.

WhatsApp Image 2023-05-22 at 11.06.12.jpeg

Comentarii Facebook