Coadă la plata impozitelor la Cluj. Unii s-au așezat la rând de la ora 4.00 - FOTO

 

Foarte mulți clujeni s-au înghesuit încă din prima zi lucrătoare a anului pentru a-și plăti taxele și impozitele locale. La Primăria veche și la Centrul de Informare pentru Cetățeni (CIC) au fost cozi formate chiar și de la 4.00 dimineața.

 

Oamenii s-au înghesuit cu noaptea în cap pentru a-și face datoria și a beneficia de reducerea de 10% din taxă oferită de Primăria Cluj-Napoca celor care achită totul până la 31 martie. Ghișeele s-au deschis numai la ora 8.30, dar unii clujeni au stat încă de la ora 4.00 la coadă. 

 

Am venit de la ora 4.00 pentru că am crezut ca va fi coadă foarte mare. Am vrut să prind loc în față, așa cum fac în fiecare an. Am achitat totul și acum sunt liniștit”, a spus Sorin Gavriș, un clujean care a achitat un impozit pe apartament de 130 de lei. 

 

Și alți clujeni mărturisesc că s-au înghesuit la ghișee pentru a beneficia de reducerea de 10%.

 

Directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Victor Rădoi, a declarat că valoarea taxelor nu va crește în acest an. ”Taxele şi impozitele locale nu se vor majora în acest an la Cluj-Napoca. În 2012, 89% dintre persoanele fizice și-au plătit taxele și impozitele locale pe clădiri, terenuri şi maşini la persoane fizice, adunând 30,3 milioane de lei, iar la persoanele juridice gradul de colectare a fost de 92 la sută, reprezentând 49,7 milioane de lei”, a precizat Rădoi.

 

Aglomerație a fost și la Serviciul Parcări din cadrul Centrului de Informare pentru Cetățeni, de pe strada Moților, unde clujenii s-au grăbit să își încheie abonamentul de parcare. Regula folosită este ”primul venit, primul servit”, astfel că oamenii s-au înghesuit.

Comentarii Facebook