Clujul Capitală Culturală Europeană în 2021. Boc: Reuşita depinde de implicarea comunităţii


Primarul Emil Boc a declarat că oraşul Cluj-Napoca va participa la competiţia naţională pentru desemnarea capitalei culturale europene.

Asociaţia Cluj-Napoca 2021 a semnat un parteneriat de colaborare cu compania farmaceutică, Terapia Ranbaxy, pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titulatura de Capitală Culturală Europeană.

"Îmi doresc oraşul Cluj să devină Capitală Clulturală Europeană şi mă bucur că putem susţine acest proiect , pentru că este un proiect pentru generaţiile viitoare ale Clujului", a declarat Dragoş Damian, CEO Terapia Ranbaxy.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că acest proiect nu se va putea realiza fără implicarea comunităţii. "Reuşita acestui proiect depinde de implicarea comunităţii, astfel că salut faptul că mari branduri şi Terapia sunt alături de noi".

Potrivit lui Emil Boc, Clujul ar putea să coopeteze Alba Iulia pentru titlul de Capitală culturală Europeană 2021, după ce primarul oraşului Alba Iulia, a declarat că a avut discuţii cu autorităţile clujene pentru asocierea celor două oraşe într-un proiect comun.

"Vom coopta Alba Iuliu doar dacă ne va aduce un plus de valoare. Totul depinde de ce vor spune specialiştii după ce vor studia această propunere. Dacă ei consideră că este un lucru bun, atunci vom proceda aşa", a mai spus Boc.

"Sibiul a devenit Capitală Culturală Europeană printr-un plic. Nu a fost nici o competiţie. Acuma lucrurile stau diferit, pentru că noi suntem implicaţi într-o competiţie la nivel naţional. Am putea eventual să discutăm cu ei să ne mai sfătuiască în această problemă", a mai precizat primarul Clujului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan, a spus că acest proiect va fi sprijint şi de insituţia în fruntea căreia se află. "Cuprinde toată comunitatea clujeană şi vom sprijini şi noi aces proiect", spus Vakar Istvan.

În lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, Cluj-Napoca se va înfrunta cu oraşele Arad, Timişoara , Alba Iulia şi Iaşi.





Comentarii Facebook