Copil accidentat la schi pe pârtia din Feleac de un "nebun" cu snowboard


Un copil a fost accidentat duminică, 13 ianuarie, pe pârtia de la Feleac, de un tânăr cu snowboard, care nu a mai putut opri în zona de urcare cu teleschiul.

Un martor la acest incident a declarat pentru Ştiri de Cluj că băiatul a fost lovit în cap şi şi-a pierdut cunoştinţa.

"A rămas fără cunoştinţă şi un intructor care era prezent i-a scos limba pentru a nu şi-o înghiţi. Cel care l-a lovit a coborât cu snowboardul pe pârtie şi nu s-a mai putut opri. Copilul aştepta să urce cu teleschiul şi a fost luat în plin", ne-a declarat Alin Gelmărean, martor la acest incident grav.

Reprezentanţii Serviciului Public de Salvamont susţin că incidentul nu a fost unul grav. "Copilul a căzut, dar nu ştim să fi fost lovit de altcineva cu un snowboard. A fost imobilizat şi l-am trimis la spital. Îşi revenise când a ajuns sus pe pârtie", a declarat Vasile Cipcigan, şef formaţie Serviciul Public de Salvamont Salvaspeo Cluj.

Acesta a mai spus că pârtia de pe Feleac este cea mai uşoară din zonă. "Nu este abrupt nimic pe Feleac. Este o pârtie facilă şi niciunde în lume nu este amenajată o zonă specială unde să se dea cei cu snowboard", a mai spus Cipcigan.

Clujeanul, care a semnalat acest caz, a mai spus că pârtia de pe Feleac ar trebui să aibă la bază un loc unde schiorii să poată opri. "Eu după ce am asistat la acest incident mi-am luat copilul şi am plecat. Acolo, la baza pârtiei este numai gheaţă şi o zonă abruptă, unde e mai greu să opreşti. Drept dovadă, acest accident unde cel cu snowboardul nu a mai putut opri. Nu se poate ca salvamontiştii să stea şi să se uite cum unii merg cu o asemenea viteza pe o pârtie de începători. Să facă cei care administrează pârtia un platou mic la baza acesteia, pe care sa poţi opri", a mai afirmat Alin Gelmărean.

 

Reprezentanţii pârtiei de pe dealul Feleacului au aflat de acest incindent şi au precizat că cei care merg cu viteză sunt avertizaţi.

 

La partia de pe Feleac sunt repartizaţi 10 salvamontişti de la Serviciul Public de Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, care lucrează în ture. "Noi am lăsat la pârtie pliante cu sfaturi. Legal nu putem decât să îi avertizăm pe cei care coboară în viteyă. Nici măcar nu putem să îi obligăm să se legitimeze şi să părăsească pârtia", a mai precizat Vasile Cipcigan.

Comentarii Facebook