Clujenii, "usurati" cu sute de lei la factura de incalzire. In top este o familie care are de platit 700 de lei


Facturile la termoficare pe luna februarie ii "pisca" serios la buzunar pe clujeni. Sunt familii care trebuie sa plateasca facturi la intretinere de 700 de lei. Administratorii spun ca sunt prea mari, mai ales ca nu a fost atat de frig, in februarie.

Administratorul Asociatiei de Locatari de pe strada Primaverii nr. 2, din cartierul Manastur, Vasile Maxim, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca cea mai mare factura a venit la o familie care locuieste intr-un apartament cu doua camere. "Au de platit exact 689,77 de lei si este cea mai mare factura pe lunea februarie. Au mai scazut fata de luna ianuarie cand am avut facturi si de peste 800 de lei, dar oricum sunt mari", a mai declarat Maxim.

La Asociatia de Locatari de pe strada Primaverii nr. 2, in luna ianuarie au fost semnalate cele mai mari facturi in municipiul Cluj-Napoca: de 867 de lei, respectiv 700 de lei.

 

"Cei care au avut bani multi de platit au redus caldura la minim si asa au ajuns sa plateasca acum intre 200 si 250 de lei pe luna. Au facut frig cum se spune pentru ca, cel putin in cazul apartamentului unde factura a fost de 867 de lei, sunt bani multi de platit. In luna ianuarie factura acolo a fost de 600 de lei, asa ca s-a strans datoria de 1.400 de lei si fara economie nu se poate", a mai spus Vasile Maxim.

Locatarii din bloc, care s-au trezit cu facturi cuprinse intre 400 si 700 de lei, spun ca vor merge sa discute cu reprezentantii Regiei Autonome de Termoficare din Cluj (RAT) pentru recalculare, deoarece nu au consumat atat de mult pe cat scrie in factura.

 

"Suntem numai cativa pe scara care mai suntem racordati la reteaua centralizata de termoficare si platim ca fraierii toate pierderile. Nu se poate asa ceva, trebuie recalculate. Iarna, pana cand vine primavara muncim numai ca sa platim intretinerea", a declarat unul dintre proprietarii de apartament cu facturi mari la caldura pe luna februarie.

Administratorul blocului, Vasile Maxim, crede ca de vina sunt si repartitoarele care au fost montate in 2004 si nu mai functioneaza corespunzator. Locatarii au facut o sesizare la firma care le-a montat, societatea Ipta, si vor solicita si un control de la metrologie.

Comentarii Facebook