Duminica 28 Aprilie

Clujenii păzesc copacii de pe strada Universității & Kogălniceanu. Boc a dat ordinul să fie scoși din rădăcini - FOTO


Activiștii civici lansează o campanie fără precedent de apărare a copacilor de pe strazile Universității și Mihail Kogălniceanu, pe care primarul Emil Boc vrea să îi scoată din rădăcini și să îi mute. 

Conform solicitării unora dintre prietenii clujeni, vom încerca să păzim "fizic" TOȚI copacii de pe străzile Universității / Kogălniceanu, fie împiedicând cât mai direct dezrădăcinarea acestora, fie documentând, filmând, cerând socoteală autorităților și executanților pentru fiecare arbore în parte.

Fiecare participant ajută cât, cum și când poate. Zona de acoperit e întreaga stradă Universității (cu risc crescut, deocamdată, la capătul dinspre Avram Iancu), dar sunt vizați și unii copaci, cel puțin 11 la număr, de pe Mihail Kogălniceanu.

Prima întâlnire, la care ar fi excelent să fim cât mai mulți la care vom discuta cum ne organizăm și cu ocazia căreia putem face, cum au solicitat mulți clujeni, un lanț, deocamdată simbolic, în jurul unora dintre copaci va fi LUNI, 10 IULIE, la 9 dimineața, la colțul dintre cele două străzi menționate. Ulterior, vom păstra legătura pe pagina event-ului și vom încerca să ne adaptăm cât mai bine la următorii pași deciși și puși în fapt de către Primărie.

Vă rugăm dacă vă alăturați evenimentului, să faceți următoarele:

1. să nu vă angajați dincolo de ceea ce vi se pare firesc, pentru sine, fiecăruia. Dacă vreți să vă legați cu lanțuri, fiți siguri că știți cine are cheia; dacă vă mulțumiți să filmați sau să puneți întrebări, fiecare gest ajută

2. să dedicați acestei "paze" atât timp cât vă permiteți fără a exagera și fără a vă supune unui stres major - pentru că e posibil să dureze

3. să nu întrebați dacă aceasta este o manifestare publică autorizată; manifestările publice se declară, nu se autorizează, și niciuna dintre gazdele evenimentului Fb NU va solicita vreo aprobare, cât e vorba de a stopa o acțiune abuzivă a autorității locale înseși. Dacă, la fața locului, sunteți interpelați, fiecare poate decide în cât de mare măsură și prin ce atitudine "rezistă" sau se lasă păcălit(ă), condus(ă), abuzat(ă) din nou de către diverșii care, cu siguranță, vor încerca cu mai multă sau mai puțină forță să ducă la capăt planurile de distrugere a copacilor.

Le mulțumim celor care au propus (și) acest gen de acțiune, vă așteptăm în primul rând on-line, ca să fiți/ fim mereu la curent cu situația și ne-ați/ I-ați ajuta pe fiecare dintre cei 27 de copaci-victime cu fiecare secundă, fiecare mesaj, fiecare acțiune dedicată acestei cauze.

Cu cei care puteți, NE VEDEM prima oară LUNI, la 9”, transmit activiștii civici. 

Primăria Cluj-Napoca a spus că arborii maturi vor fi scoși din rădăcini și mutați pentru că nivelul străzii va fi coborât și copacii nu se mai încadrează în zonă.

Opriți-vă și nu tăiați copacii de pe Universității! Protestul ia amploare - FOTO

Comentarii Facebook