Opriți-vă și nu tăiați copacii de pe Universității! Protestul ia amploare - FOTO


Librăria Humanitas se alătură protestului public prin care se încearcă stoparea tăierii arborilor de pe strada Universității. Proiectul pare a fi damnat, după scandalul lucrărilor de pe strada Mihail Kogălniceanu, unde statuile au fost masacrate.

Ne opunem proiectului Primăriei municipiului Cluj-Napoca aprobat de către Emil Boc de a reloca arborii de pe Strada Kogălniceanu și Universității.

Semnați petiția Declic și distribuiți mai departe.

Pe lângă a face parte din patrimoniul natural al orașului, teii de pe Kogălniceanu și Universității sunt parte din imaginarul sentimental și prin apropiere și cultural al fiecărui student care a trecut porțile Universității Babeș-Bolyai, al fiecărui iubitor de cărți care a trecut pragul librăriilor Humanitas și Librarium Universității, al fiecărui iubitor de film care a trecut pragul Cinema ARTA și al tuturor celor care s-au oprit la o poveste pe terasa cafenelei @Sisters sau balconul Insomnia Café&Bistro. Teii au petrecut cu foșnetul frunzelor lor generație după generație și au fost martorii schimbărilor prin care au trecut clădirile de patrimoniu din centrul Clujului. Nu ne putem imagina povestea Humanitas Cluj fără teii care ne-au fost companioni din prima zi și nu îi vom abandona acum”, spun cei de la librărie.

Primăria lui Emil Boc vrea să mute copacii (nu se știe câți vor supraviețui, poate niciunul), pe motiv că nivelul străzii va fi coborât și copacii vor rămâne cu rădăcinile în afară.

Comentarii Facebook