Clujeanul amendat cu 1.000 pentru că a protestat împotriva taxei de examinare a cerut banii înapoi. Ce i-a răspuns Poliția - FOTO


Clujean amendat cu 1000 de lei pentru că s-a luat în gură cu polițiștii înainte de a susține examenul pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere cere acum să îi fie returnată taxa de examinare încasată ilegal, susține el. Poliția Cluj susține că nu are cunoștință de nicio taxă.

Bărbatul a plătit o taxă de examen de 30 de lei și susține că i-a spus unui coleg de examen că taxa este abuzivă, moment în care a fost surprins de un polițist. ”După părerea mea ar fi ilegală și am fost auzit de polițistul Racan Radu, care mi-a spus sa tac însă am refuzat, apoi după ce s-a uitat mai atent pe buletinul meu care era pe banca mi-a spus "după nume tu ești ăla de pe Moților" (Citiți explicații despre acest caz).

Apoi i-am spus că și el e vedeta prin ziare ... Și în cele din urmă lucrurile s-au calmat la intervenția șefului său Comisarul Precup, aflat în sală și am susținut examenul pe care l-am și trecut cu brio, însă la final mi-a spus că însă îmi trimită o surpriză acasă.

Eu am spus cu voce tare în sala unde erau toți candidații că, dacă va inventa vreun lucru de genul că am înjurat jignit sau altele, toți cei din sală îmi vor fi martori și îi voi face plângere pentru fals intelectual, deoarece faptul că am avut o discuție în contradictoriu nu e interzis de lege”, a explicat clujeanul.

Acesta a cerut șefilor Poliției Cluj returnarea sumei plătită, care nu se regăsește în prevederile legale. Conducerea IPJ Cluj a spus că nu are ce sumă să restituie, pentru că legea nu prevede plata vreunei sume. 

Clujeanul va merge în instanță pentru recuperarea banilor și va cere returnarea tuturor sumelor încasate. Conform legii examinările ar trebui să se facă la sediile Poliției și nu la Școala Alfa sau la Iulius Mall, cum se întîmplă acum. 

La examinarea din data de 21 noiembrie 2019 au participat 50 de persoane, fiecare achitând suma de 30 de lei. Așa se face că ”cineva” a încasat 1.500 de lei dintr-un foc. 

c2b218b26fabccfe2357685cbaf8afe0.jpg

2c89b2b0b1a65dd47ed2917ad566659a.jpg

Comentarii Facebook