Miercuri 24 Aprilie

Clujean amendat pentru că s-a luat în gură cu Poliția Rutieră! Polițist, în procesul verbal: ”A spus că știe cine sunt și o să mă facă vedetă!”


Un clujean a fost amendat cu 1000 de lei, amenda maximă, pentru că s-a luat în gură cu un agent de poliție înainte de a susține examenul pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere. 

În momentul când eram la examen, eram în perioada de acomodare când cei aproape 50 de candidați din sala vorbeam între noi … La un moment dat, eu vorbeam cu un ”coleg” de examen despre examen și despre taxa (n.red. 30 de lei) pe care am plătit-o, care după părerea mea ar fi ilegală și am fost auzit de polițistul Racan Radu, care mi-a spus sa tac însă am refuzat, apoi după ce s-a uitat mai atent pe buletinul meu care era pe banca mi-a spus "după nume tu ești ăla de pe Moților" (Citiți explicații despre acest caz, la finele articolului).

Apoi i-am spus că și el e vedeta prin ziare ... Și în cele din urmă lucrurile s-au calmat la intervenția șefului său Comisarul Precup, aflat în sală și am susținut examenul pe care l-am și trecut cu brio, însă la final mi-a spus că însă îmi trimită o surpriză acasă.

Eu am spus cu voce tare în sala unde erau toți candidații că, dacă va inventa vreun lucru de genul că am înjurat jignit sau altele, toți cei din sală îmi vor fi martori și îi voi face plângere pentru fals intelectual, deoarece faptul că am avut o discuție în contradictoriu nu e interzis de lege”, a explicat clujeanul.

Toate aceste lucruri se întâmplau în 21 noiembrie. În 7 ianuarie 2020, clujeanul a primit acasă o amendă de 1000 de lei, maxim posibil, pentru că l-a jignit pe polițist, lezându-i imaginea personală și a Poliției.

La data și ora susmenționată, aflându-mă în comisia de examinare a candidaților, care susțin examenul pentru reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce și efectuam demersurile care se impun, am fost întrerupt din aceasta activitate de către susnumitul, căruia i-am solicitat să nu mai explice aceasta celorlalți candidați din sala întrucât le furnizează informații eronate, având calitatea de candidat pentru susținerea examenului, iar acesta mi-a adresat expresii jignitoare de natura a-mi leza imaginea personală și cea a instituției Poliției, lezând demnitatea și onoarea mea și a Poliției, afirmând că știe cine sunt, cu ce mă ocup atât din rețelele de socializare cât și din presa și o să mă facă vedeta”, se arată în procesul verbal de amendă. Prin afirmația ”Să mă facă vedetă” polițistul se referă la acuzațiile din 2014, când lui Răcan i-au făcut plângere doi pensionari care au acuzat că i-a agresat în trafic. 

WhatsApp Image 2020-01-09 at 15.07.23 (1).jpeg

Clujeanul spune că taxa de examinare de 30 de lei este ilegală pentru că nu este prevăzută în lege.

ART. 106^2 din OUG 195/2002

(1) Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se susţine, potrivit art. 106 sau 106^1, la serviciul poliţiei rutiere care are în evidenţă titularul permisului de conducere sau la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată contravenţia ori au fost constatate prin acelaşi proces-verbal contravenţiile.

În lege scrie că se susține la Serviciul rutier, nu la Școală Alfa sau la Iulius Mall”, a mai spus acesta, explicând de ce e cerut lămuriri la examenul de la Școala Alfa.

WhatsApp Image 2020-01-09 at 15.14.38.jpeg

După incidentul din 21 noiembrie, el s-a dus la sediul IPJ Cluj și a cerut o audiență, fiind primit de adjunctul șefului IPJ Cluj, comisarul șef Daniel Graur. ”Domnul Graur m-a îmbrobodit că o să se construiască ceva clădire friendly cu mediul, ca și cea nouă de la Cazier și etc. Și că dacă vreau sa recuperez acei banii pe taxă, pot doar în instanță. Nu e vorba de cei 30 lei, ci e vorba de atitudinea lui Răcan”, a mai spus acesta.

Bărbatul va contesta amenda și va depune plângere penală.

Incidentul la care a făcut referire polițistul care l-a amendat ("după nume tu ești ăla de pe Moților") se referă la un caz de pe strada Moților, unde un polițist parcat pe trotuar l-a agresat pe cel amendat acum, pentru că l-a filmat și i-a atras atenția că nu așa se parchează. Acel polițist este acum anchetat.

Cluj: Polițist de la Rutieră, acuzat că a bătut un clujean care îl filma / Polițistul spune că nu l-a agresat - VIDEO EXCLUSIV

Comentarii Facebook