Primul caz de bullying din România care ajunge la tribunal! O familie dă școala în judecată după ce copilul lor a fost bătut la ore


O familie din Capitală a dat în judecată școala la care învață fiul lor de 11 ani, cerându-le dune morale de 15.000 de euro, după ce copilul a fost agresat chiar în timpul orelor de curs. 

Școala 181 din Capitală a fost acționată în instanță de părinții unui copil de 11 ani, care a fost victimă a bullying-ului, după ce a fost bătut de un coleg și a ajuns în spital, familia cerând daune de 15.000 de euro.

Avocatul familiei, Adrian Cuculis, a precizat, pentru Mediafax, că altercația a avut loc în sala de clasă, în data de 5 decembrie 2019.

După momentul acesta, părinții au fost nevoiți să-și opereze copilul, sub anestezie generală, la 11 ani. S-au adresat instituției de învățământ. Ei nu au vrut, de aceea am fost nevoiți să mergem cu o acțiune în instanță să conservăm aceste probe pentru că în 30 de zile s-ar fi șters”, a spus avocatul.

Învățătoarea nu ar intervenit în altercația dintre cei doi elevi, dar nici angajați ai școlii, mai precizează sursa citată.

Acțiunea va viza inclusiv atragerea răspunderii școlii, pentru că o să vedeți înregistrarea - e reacția incredibilă a învățătoarei, care nu face nimic, și nici a gardianului, care sunt angajați ai școlii - și familia respectivului băiat agresor. DGASPC ar trebui să deschidă o anchetă să vadă dacă nu cumva se impută cumva părinților pentru că l-au crescut necorespunzător și să ia măsurile care se impun. Daunele pe care le solicităm sunt 15.000 de euro, morale și materiale”, explică Adrian Cuculis.

Mai mult de atât, mai spune avocatul, copilul agresat nu a mai vrut să meargă la școală, după ce a fost bătut, iar dascălii i-au scăzut atât de mult nota la purtare astfel încât el nu mai poate fi transferat la altă unitate de învățământ.

Victima, din frica de a nu mai merge la școală, tocmai pentru a nu da ochii cu colegii după întâmplarea asta și de rușine, vrând să se transfere, i-a fost scăzută nota la purtare atât de mult încât nu îl mai acceptă la altă școală”, a mai spus sursa menționată.

Copilul a suferit un traumatism de piramidă nazală. Potrivit certificatului medico-legal, copilul a suferit un traumatism de piramidă nazală cu fractura oaselor nazale.


Comentarii Facebook