Clujeanul acuzat că a țepuit zeci de persoane cu un milion de euro, trimis în judecată


Dosarul țeparului Vlad Mornea, cel care a luat împrumut de la oameni un milion de euro, a fost trimis în judecată.

Mornea este tot în stare de arest și va fi judecat la Judecătoria Cluj-Napoca. Victimele acestuia, 18 persoane sau societăți comerciale, au de încasat un milion de euro. Mulți oameni au și renunțat la pretenții, pentru că nu mai cred că au ce să recupereze. 

Vlad Mornea este din Câmpia Turzii și a fost arestat preventiv în 1 august 2022. Anchetatorii au făcut percheziții, după ce păgubiții au protestat în fața apartamentului din Cluj-Napoca pentru că au aflat că acesta ar vrea să fugă din țară. Exact din acest motiv, nici judecătorii nu au fost de acord cu eliberarea lui din arest în ultimele 3 luni. 

Cum acționa Vlad Mornea, cel acuzat că a țepuit zeci de oameni cu apoape un milion de EURO

Eu i-am împrumutat 25.000 de lei. Spunea că o să ne aducă telefoane la prețuri rezonabile și ăsta ar fost un avans. O parte din acești bani au fost dați și cu împrumut”, a spus unul dintre păgubiți. Telefoanele urmau să fie aduse din Ungaria, dar nu au mai ajuns.

Alții au fost înșelați altfel. ”A venit la noi cu o comandă mai mare, după care noi am livrat-o în două tranșe, însumând 23.700 de euro. A plătit 3000 de euro și apoi nimic. Cumpăra terminale telefonice scumpe și plătea și tot cumpăra și plătea, dar la un moment dat venea cumpăra și spunea că va plăti când ajunge la birou, dar nu a mai plătut”, a spus administratorul unei firme.

Vlad Mornea avea un magazin GSM într-un mall. ”Eu i-am dat bani pentru un telefon, iar el a spus că trebuie să cumpăr minim două. Am zis ok, iar după ce am plătit mi-a spus că dacă mai cumpăr două îmi dă toți banii înapoi și telefonul gratis. Așa i-am dat 18.400 de lei”, a mai spus un alt clujean.

Eu i-am dat 20.000 de euro. Este un grup de Whatsapp, unde oamenii de acolo au ajuns la 654.000 de euro, doar persoanele care se cunosc între ele”, a mai adăugat un păgubit. 

Se pare că n dezvoltator imobiliar i-a dat 200.000 de euro. Paguba totală este de peste 800.000 de euro, dar sumele pot fi mult mai mari.

Cel acuzat că este țepar e ironic. 

Am văzut și eu că e un milion de euro. Prima dată i-aș număra, dacă i-aș avea”, spune Vlad Mornea, cel acuzat de zeci de persoane că i-a înșelat cu aproape un milion de euro.

17 persoane au depus deja plângere la Poliția Cluj. Bănuiala acestora este că Mornea a investit banii în criptomonede și pierduți în momentul în care piața s-a prăbușit. 

A fost reținut țeparul Vlad Mornea, care a împrumutat aproape un milion de euro de la clujeni

Comentarii Facebook